Celotna novica

Borac boljši od oslabljene Rogaške

Borac je proti Rogaški v 16. krogu ABA Lige 2 vknjižil že svojo 14. zmago.

Oslabljeni Slatinčani so se dolgo in dobro upirali, na koncu je bilo 77:84.

Borac je bolje začel tekmo, pri 5:13 je bil Damjan Novaković primoran v svojo prvo minuto odmora. Že v prvi četrtini so gostje prišli tudi do dvomestne prednosti (9:19). Pri Rogaški se je še kako poznala odsotnost Đorđe Lelića, ki je po poškodbi kolena že končal letošnjo sezono. Njegovi soigralci so po seriji 8:0 tik pred koncem 2/4 sicer ujeli priključek (32:33). Ob polčasu je Borac vodil za tri.

Tadej Ferme je štiri minute pred kncem tretjega dela igre po dolgem času poskrbel za izenačenje (41:41). Po izenačenju na 45 so si gostje do začetka zadnje četrtine znova priigrali manjšo prednost (48:55). Po nekaj napakah Rogaške je Borac svojo prednost še povišal. Domačim je v zadnjih minutah enostavno zmanjkalo moči in razpoloženih košarkarjev za preobrat proti izredno kvalitetni ekipi Borca, ki ni slučajno na vrhu tabele z le dvema porazoma v dosedanjem delu sezone. Vujasinović je dobro minuto pred koncem sicer znižal na 68:73, a za kaj več je zmanjkalo tudi časa. Zmagovalca je na drugi strani s trojko dokončno odločil Đoković.


Damjan Novaković: "Kljub porazu sem zadovoljen z nocojšnjo igro. Že prej nas ni bilo veliko, po poškodbi Lelića nas je še manj. Mislim, da je glavni razlog našega poraza širša rotacija Borca. Nismo zdržali do konca, čestitke Borcu za zmago in tudi našim igralcem na dobri igri."

Rogaško že v soboto čaka tekma državnega prvenstva. V goste prihaja Zlatorog Laško.