Celotna novica

Domžalčani izkoristili težave Rogaške

Po zmagi v ABA Ligi 2 so košarkarji Heliosa Rogaško premagali še v državnem prvenstvu. Tokrat je bilo 91:78.

Tudi tokrat je tekmo odločila povsem skrajšana rotacija Damjana Novakovića in sijajni Mahkovic (28 točk), ki se je Domžalčanom znova pridružil v tem tednu.

Novaković, ki že dlje časa ne more računati na Rashuna Davisa, je po tekmi z MZT-jem ostal še brez Obrada Tomića (gleženj). Na ogrevanju pred tekmo je poškodbo kolena obnovil še Mijović. Tekmo pa je zaradi poškodbe prepone predčasno zaključil še Marko Pajić, kar povzroča nove skrbi.

Damjan Novaković: "Glede na situacijo, v kateri smo bili danes in zadnjih nekaj tekem, poraz ni nobeno presenečenje. Ob že prej poškodovanem Davisu se je poškodal še Tomić, poškodbo je obnovil Mijović, danes se je poškodoval še Pajić in poraz zato ni taka tragedija. Večji problem je, kako bo naprej."

Domači navijači so pred tekmo z glasnim aplavzom pozdravili Miho Fona, ki se je v Rogaško Slatino prvič vrnil v dresu Heliosa. Sicer izenačeno tekmo je dokončno prelomila 3/4. Po izenačenju na 59 so si gostje do začetka 4/4 priigrali sedem točk prednosti, ki je do konca tekme niso več izpustili iz rok.

Za Rogaško je to tretji zaporedni poraz v Ligi Nova KBM, a ne moremo se znebiti občutka, da so na to še kako vplivale predvsem poškodbe, ki pa so tudi sestavni del športa.

Sledi reprezentančni premor, ko bo nekaj časa za počitek in saniranje poškodb, Rogaško pa v tem obdobju čaka tudi na željo Krke prestavljena tekma 8. kroga Lige Nova KBM.

foto: Jože Strniša