Celotna novica

Ferme in Lelić za presenečenje v Nikšiću

Izredno izenačen obračun 7. kroga ABA Lige 2 z nešteto izenačenji in izmenjavami v vodstvu so na koncu zasluženo s 84:90 dobili košarkarji Rogaške!

Ferme in Lelić sta dosegla po 25 točk in z 10. trojkami "prerešetala" Sutjesko na enem od najzahtevnejših gostujočih terenov v ligi.

Slatinčani so se v Črno goro odpravili brez obolelega Mihe Fona. Kljub temu so tekmo v Nikšiću začeli izjemno odločno. Po izenačenem uvodu so domačini pobegnili na 35:29, Rogaška pa se je s serijo 7:0 znova priključila in prevzela pobudo. Varovanci Damjana Novakovića so na odmor odšli s prednostjo treh točk (43:46), blestel je Tadej Ferme, ki je že v prvem polčasu dosegel 16 točk.

Gostje so vodili tudi večji del 3/4. Pri rezultatu 50:55 pa je sledil delni izid Sutjeske 16:2 za najvišje vodstvo domačinov na tekmi (66:57). Igra Rogaške se (tokrat/takrat) ni razpadla, Slatinčani so mirno reagirali in se že do začetka zadnje četrtine približali na le dve točki zaostanka (66:64).

V zadnjih desetih minutah smo ponovno gledali igro "koš za koš", Đorđe Lelić pa je tri minute pred koncem zadel trojko za vodstvo Rogaške z 78:81. Minuto pred koncem je "udaril" še 1x, Slatinčani pa so povedli za 5! Vse dvome o zmagovalcu je s svojo peto trojko razblinil kapetan Ferme.

Pri Rogaški je Vujasinović dosegel 11 točk, Miličević 10, Dornik 9 in Durnik 8. Pri Sutjeski je bil najbolj razpoložen Nikola Pavlićević (19+6+6).

Ferme znova MVP?

Kapetan Rogaške je k zmagi prispeval 25 točk, 2 skoka, 7 asistenc, ukradeno žogo in 5 izsiljenih osebnih napak. Seštevek prinaša valorizacijo 32 in znova resno "kandidaturo" za že tretji MVP naziv v uvodnih sedmih krogih ABA Lige 2! Preostale tri tekme 7. kroga bodo na sporedu v četrtek.

Naši košarkarji so s četrto zaporedno zmago pripravili najlepše vabilo na sobotni lokalni derbi proti Podčetrtku, ki se bo v Športni dvorani Rogaška Slatina začel ob 20. uri.

foto: Sutjeska/Foto MM