Celotna novica

Kljub slabši predstavi do zmage nad Ilirijo

Slatinčani tudi po 4. krogu Lige Nova KBM ostajajo neporaženi.

Do zmage nad Ilirijo (74:75) so tokrat prišli šele v zadnjih sekundah. Tekmo je s polaganjem dve sekundi pred koncem odločil Rashun Davis (16 točk).

Košarkarji Rogaške so se skozi celotno tekmo mučili z neugodnimi domačini, ki sicer kot edini ostajajo brez zmage na začetku nove sezone državnega prvenstva.

Skrajšana rotacija in naporen ritem tekem sta pustila posledice. Damjan Novaković tokrat nikakor ni našel dovolj razpoložene peterice košarkarjev, pod nivojem je bila tudi igra v obrambi.

Damjan Novaković: "Nocoj smo odigrali res podpovprečno tekmo, a na koncu vseeno srečno zmagali. Ne bi bilo nezasluženo tudi, če bi zmagali domačini. Zavedam se, da igramo že četrto tekmo le s 7 igralci, kar ni lahko. Dosti lažje nam bo, ko se bosta priključila še Bilić in Knežević in verjamem, da bomo napredovali v igri. Hvala številnim navijačem, ki so nas prišli spodbujat v Stožice."

Rogaška se po seriji štirih zaporednih gostovanj končno vrača pred domače navijače, v Športno dvorano Rogaška Slatina. V prihodnjem tednu v Rogaški Slatini gostujeta Sutjeska in Zlatorog.