Celotna novica

Krka do vodstva v četrtfinalni seriji

Košarkarji novomeške Krke so s 77:73 dobili prvi četrtfinalni obračun Lige Nova KBM.

Druga tekma, ki bo v Športni dvorani Rogaška Slatina, bo na sporedu v soboto, 4. maja ob 19. uri.

Slatinčani so dobro začeli, a so Dolenjci izenačeno prvo četrtino vseeno dobili s 25:20. Domači košarkarji so v 2/4 svojo prednost še povišali, ob polčasu je bilo 46:33. Sredi 3/4 je bilo že +19 (57:38) in zdelo se je, da je tekma dokončno odločena. 

Davis (23+4+7) in Pajić (11) sta takrat poskrbela za serijo 10:0 in Slatinčanom vlila nekaj upanja in dodala zagon za zadnjo četrtino. 

Sedem minut pred koncem tekme je Krka znova povedla za 14 (66:52), Rogaška pa je z novo serijo 10:0 skoraj povsem ujela priključek. V napeti končnici so domači košarkarji zadržali prednost iz prvega polčasa in zmaga je ostala doma.

Damjan Novaković: "Bolj kot ne je za naš poraz kriva končnica prve četrtine ter celotna druga, ko smo si priigrali prevelik zaostanek. Imeli smo preveč zgrešenih prostih metov in »zicerjev«. Zelo pozitivno je, da se nismo predali, ampak smo garali in garali in prišli na dve točki zaostanka, a je Jošilo zadel vse štiri proste mete in je zmaga ostala v Novem mestu. Upam, da smo sposobni v soboto vrniti Krki in priti na tretjo tekmo."

Na drugih četrtfinalnih tekmah je Sixt Primorska doma visoko premagala Zlatorog (98:74), Olimpija je bila boljša od Šenčurja (79:77), Helios pa je pripravil presenečenje na Polzeli (82:95).

V torek je bila na sporedu tudi odločilna tekma finalne serije 2. SKL. Podčetrtčani so premagali Celjane in se po dveh sezonah znova veselili napredovanja v prvo slovensko košarkarsko ligo. V drugi rang moške klubske košarke se seli Ilirija.