Celotna novica

Krka po zmagi v Rogaški Slatini v polfinale Lige Nova KBM

Košarkarjem Krke je v zadnjih minutah druge četrtfinalne tekme uspel preobrat za drugo zmago (74:80) in uvrstitev v polfinale državnega prvenstva.

Košarkarji Rogaške so vodili večji del srečanja, v zaključku tekme pa je zmanjkalo moči. Po 1/4 je bilo 28:23, po prvem polčasu "že" 47:39. Pajič je s trojko na začetku 3/4 Rogaško popeljal v vodstvo za 13, a so se Novomeščani do začetka 4/4 približali na le štiri točke zaostanka.

Sredi zadnje četrtine je nezaustavljivi Dominik Mavra (28+5+7) goste sploh prvič popeljal v vodstvo, ki ga Dolenjci do konca tekme niso več izpustili iz rok.

Damjan Novaković: "Mislim, da smo v okviru naših sposobnosti dali vse od sebe. Vodili smo 35 minut, nato pa so štirje prosti meti Mavre prelomili to tekmo. Od takrat se nismo več vrnili v igro, zmanjkalo nam je tudi energije. Kosiča ni že dlje časa, Sarajlija ni treniral in je igral pod blokado. Poznalo se je, da ima Krka več igralcev v rotaciji in tudi zaradi tega so s svojo energijo tekmo v zadnjih minutah obrnili sebi v prid. Res pa je tudi, da na tako pomembni tekmi ne smeš zgrešiti 10 prostih metov, če si želiš priti do zmage."

Pri Rogaški je bil v slogu celotne sezone znova najbolj razpoložen Rashun Davis, ki je 19-im točkam dodal še 5 skokov in 9 asistenc. 17 točk je dodal Sarajlija, dvoštevilčna sta bila še Durnik (12) in Pajič (11).

Ob Krki so se v polfinale uvrstili še košarkarji Sixt Primorske, ki so tudi v drugo zanesljivo premagali Laščane in košarkarji Heliosa, ki so do druge zmage nad Hopsi prišli po velikem preobratu in trojki Gajića v zadnjih sekundah tekme. Zadnjega polfinalista bo dala tekma med Petrol Olimpijo in Šenčurjem, ki je uspel izsiliti odločilno tretjo tekmo.