Celotna novica

Krka upravičila vlogo favorita

Rogaška je v Novem mestu priključek držala le do polčasa, v nadaljevanju pa so Novomeščani izkoristili svojo premoč (81:60).

Slatinčani so v Ligi Nova KBM doživeli še svoj četrti zaporedni poraz. Zato se Damjan Novaković s sodelavci še toliko bolj veseli serije štirih zaporednih domačih tekem, ki bodo med 12. in 22. decembrom v Športni dvorani Rogaška Slatina.

Gostje so odlično začeli in prvo četrtino dobili z 20:12. Po košu Kneževića na uvodu 2/4 je Rogaška povedla z 22:12. Sledilo je nekaj črnih minut, Krka pa je na krilih Marinellija in Lalića povsem spreobrnila potek tekme. Ob polčasu je ekipa Rogaške še držala priključek (39:34), a je prednost do začetka zadnje četrtine že narasla na +16.

Zadnja četrtina je bila tako bolj ali manj le še formalnost, Novomeščani pa so tekmo brez težav mirno pripeljali do konca.

Damjan Novaković: "Odigrali smo odlično prvo četrtino, nato pa se praktično potopili in do konca tekme nismo prikazali ničesar več. Zato imamo številne razloge, a smo vseeno razočarani. Statistično gledano je bil največji problem skok, ki smo ga izgubili za 20. Pozitivno je, da smo se že skoraj kompletirali, manjkal je le še Marko Pajić."

Rogaško v sredo čaka slovenski derbi v ABA Ligi 2. V goste prihaja v regionalnem tekmovanju še neporažena Sixt Primorska. Primorci so letos razred zase in Rogaško čaka zelo težka naloga, da prekine serijo desetih zaporednih zmag Primorske.

Razlog za optimizem pa je dejstvo, da so Slatinčani ob Petrol Olimpiji edina ekipa v letošnji sezoni, ki je porazila sijajno Primorsko. 20. oktobra v 2. krogu Lige Nova KBM je bilo 70:64.

foto: Drago Perko