Celotna novica

Lokalni derbi prepričljivo Rogaški

Rogaška je proti Podčetrtku pričakovano prišla do 5. zaporedne zmage (83:48)!

Slatinčani ostajajo tik pod vrhom ligaške lestvice, Podčetrtčani pa so še naprej brez zmage.

Domačini so odločno začeli, povedli z 8:0, a so se gostje približali na 14:13. Še ena serija 7:0 je Rogaški ob koncu 1/4 prinesla vodstvo z 21:13. Podčetrtčani so na začetku 2/4 znova ujeli priključek, a sta Luka Božak (6 asistenc) in Đorđe Lelić hitro poskrbela za varnejšo prednost devetih točk. Na odmor so varovanci Damjana Novakovića odšli s prednostjo 37:30. Tony Washington je že v prvem polčasu dosegel 10 točk in zbral 7 skokov, na koncu mu je le skok zmanjkal do novega dvojnega dvojčka (14+9).

Po polaganju Fona, ki se je vrnil po bolezni, je prednost sredi 3/4 narasla na +16. Slatinčani so serijo nadaljevali tudi po minuti odmora Uroša Drevenška, minuto pred koncem 3/4 je bilo že 57:35. Pred zadnjimi desetimi minutami so domačini vodili za 25 in tekma je bila odločena.

Damjan Novaković: "Po presenetljivi zmagi v ABA Ligi 2 smo bili v prvem polčasu nekoliko zaspani. Dovolili smo preveč skokov v napadu in delali precej napak. Glede na naporen ritem tekem je to tudi nekako razumljivo. Ob polčasu smo se dogovorili, da pritisnemo na plin, to smo tudi storili in tekmo brez težav pripeljali do konca."

Naše košarkarje že v ponedeljek ob 18. uri v Kopru pred kamerami Šport TV čaka derbi prvo in drugouvrščene ekipe državnega prvenstva. To bo že tretja tekma Rogaške v šestih dneh! V sredo, 20. novembra v Rogaški Slatini gostuje črnogorski Lovćen.