Celotna novica

Lokalni derbi Rogaški

Slatinčani po šesti zmagi na zadnjih sedmih tekmah 1. del državnega prvenstva končujejo na 4. mestu.

Tudi drugi medsebojni obračun s Podčetrtkom v letošnji sezoni je odločala napeta končnica, le da so bili tokrat v njej bolj zbrani košarkarji Rogaške (70:76).

Rogaška je bila v Podčetrtku močno oslabljena. Zaradi poškodbe je manjkal prvi strelec in asistent ekipe, David Nichols. Luka Igrutinović, ki je Rogaško okrepil po odhodu Pelka, se bo treningom ekipe pridružil v naslednjem tednu.

Gostje so bolje začeli, povedli z 0:6, a so košarkarji Podčtetrtka hitro ujeli priključek (8:8). Uvodna četrtina, v kateri je blestel Malcolm Bernard, je s 15:20 pripadla Rogaški. Domači košarkarji so v 2/4 priključek držali na krilih razigranega Sevška, ki je v tem delu igre dosegel 9 točk. Novakoviću je dodatne skrbi na začetku drugega polčasa povzročila še četrta osebna napaka Bernarda, ki pa je na to na parketu ostal (zdržal) do konca tekme. Pred zadnjo četrtino je bilo 53:54, po vodstvu Rogaške za pet pa je Atanacković šest minut pred koncem zadel za novo izenačenje (60:60). V napeti končnici so Slatinčani ohrani mirne živce, zbrani pa so bili tudi s črte prostih metov.

Pri Rogaški sta Vujačić in Bernard dosegla po 20 točk, po 11 sta jih dodala kapetan Šantelj in Gabrovšek. Pri domačih je bil najbolj razpoložen Strnad (15).

Damjan Novaković: "V današnji postavi smo bili daleč od tiste naše prave ekipe. Prišli smo do zaslužene zmage, a v ligi za prvaka se vse začenja znova. Ritem tekem nam ne ustreza, premori so enostavno predolgi in izjemno težko je le trenirati in motivirati ekipo. Naš cilj je, da si v ligi za prvaka izborimo pozicijo, ki bi nam za četrtfinalne boje prinesla prednost domačega terena."

Sledi daljši premor, ki je bil sicer predviden za zaključek tekmovanja v Pokalu SPAR, ki pa letos ne bo odigran. 1. SKL za prvaka se tako začenja šele 24. februarja, Rogaška pa bo za začetek gostila novomeško Krko.

foto: KK Podčetrtek