Celotna novica

MZT upravičil vlogo favorita

Slatinčani se iz Makedonije vračajo s porazom. MZT je bil boljši s 84:70.

Košarkarji Rogaške so dobro začeli, imeli pobudo in prvo četrtino dobili z 19:16. Po izenačenju na 21 je sledila serija sedmih zaporednih točk Ive Ivanova za vodstvo MZT-ja z 28:21. Damjan Novaković je zahteval minuto odmora, ki pa ni obrodila sadov. Slatinčani še naprej niso našli rešitve za Ivanova, ki je že v prvem polčasu dosegel vseh svojih 14 točk. Makedonci so povedli s 40:28, po znižanju zaostanka na 41:35 pa je izid polčasa s trojko postavil Bojić.

Bojić je blestel tudi v nadaljevanju, s šestimi zaporednimi točkami je domačine popeljal v vodstvo s 56:39, po trojki Medforda in zabijanju Mladenovskega pa je razlika po delnem izidu 11:0 narasla na 22 točk. 3/4 je bila povsem v znamenju domače ekipe. Slatinčani so zmogli le devet točk, košarkarji MZT-ja pa kar 26 in pred zadnjo četrtino je bila tekma praktično odločena (70:44).

Gostje so v zadnjih desetih minutah (14:26) sicer uspeli nekoliko ublažiti poraz.

Pri MZT-ju je pet košarkarjev doseglo dvomestno število točk, pri Rogaški le Davis (13+5+4) in Knežević (13+10). Se pa je pri Rogaški vseh 10 košarkarjev vpisalo med strelce. S trojko se je po tekmi na Polzeli Nick Čevizović zdaj "vpisal" še v ABA Ligi 2.

Naši košarkarji se v petek vračajo v Slovenijo, že v nedeljo pa jih pred domačimi navijači čaka precej pomembnejša tekma. S tekmo proti Heliosu se namreč začenja Liga Nova KBM za prvaka. V Športno dvorano Rogaška Slatina vabljeni ob 19. uri.