Celotna novica

Nerazpoloženi Slatinčani poraženi proti Sparsem

Drugouvrščeni Sarajevčani so v Rogaški Slatini z 81:70 prišli do 14. zmage v sezoni.

Sparsi, ki so na dobri poti k uvrstitvi v play off, so izkoristili slabšo dnevno formo Rogaške, ob tem pa so potrdili svojo kvaliteto in dokazali, da uvrstitev na ligaški lestvici ni naključje.

Damjan Novaković: "Sparsi so ekipa iz vrha tabele. Nismo imeli prave ambicije in koncentracije, da bi lahko zmagali to tekmo. Očitno je v glavah igralcev, da si še nismo zagotovili lige za prvaka v domačem državnem prvenstvu. Verjetno so vsi z mislimi že na tekmi proti Krki. Manjka nam tudi tekmovalnih ambicij, saj v ABA Ligi 2 ne moremo ne navzgor, ne navzdol in Sparsi tokrat niti niso rabili prikazati vsega, kar zmorejo."

Pri Rogaški je "manjkal" Urban Durnik, ki v ABA Ligi 2 nima pravice nastopa, Obrad Tomić pa ni več del članske ekipe Rogaške.

Rogaško v nedeljo čaka najpomembnejša tekma dosedanjega dela sezone. Damjan Novaković že pogleduje proti tekmi s Krko: "Ne vemo, s kakšno ekipo bo Krka nastopila na tej tekmi. Ne glede na to, za nas je to tekma sezone, ki jo enostavno moramo zmagati. Ne razmišljamo o rezervnih opcijah, ne razmišljamo o zadnjem kolu, za nas je to dan D. Vse misli so usmerjene k temu in verjamem, da nam bo uspelo."