Celotna novica

Nori ritem je terjal svoj davek

Rogaška je na že sedmi tekmi v 14-ih dneh doživela svoj drugi poraz. Dynamic je bil boljši z 80:75.

Našim košarkarjem ne moremo očitati borbenosti, tokrat enostavno ni bilo dovolj moči. Slatinčani so na zadnjih petih tekmah v povprečju dosegali več kot 93 točk na tekmo, tokrat pa ni steklo niti v napadu. Povprečen met za dve, slab met za 3 in še slabši prosti meti so posledica norega ritma, kar je v izjavi po tekmi priznal tudi trener Novaković, ki tokrat ni mogel računati na Kosiča.

V zadnji četrtini je za dodatne skrbi poskrbela še poškodba Šantlja. Jutri se treningom Rogaške pridruži najnovejša okrepitev, Urban Durnik, ki bo imel pravico nastopa že na sobotni tekmi v Laškem.

Damjan Novaković: "Danes se je zgodilo tisto, kar sem pričakoval. Določeni igralci niso čutili nog in enostavno niso mogli igrati po težki ponedeljkovi tekmi. Ni bilo prave koncentracije, gostje so bili bolj spočiti, bolj razigrani, bolj sproščeni. Tudi ko smo jih poizkušali dohiteti, smo dobili trojko od table. Današnja tekma je za pozabo. Večji problem je poškodba Šantlja."

 

  

Pri Rogaški je Rashun Davis, ki je na zadnjih petih tekmah v povprečju dosegal 19 točk in 7,4 asistence na tekmo, tokrat vknjižil 17 točk, 5 skokov in 7 asistenc. Še točko več je dodal kapetan Vašl. Odlično je svojo priložnost izkoristil Luka Božak, ki je na parketu preživel met minut in zadel dve trojki!

Na drugi strani je pri Beograjčanih pet košarkarjev doseglo dvomestno število točk.

Rogaška se po nesrečnem izpadu iz pokala zdaj vrača v "stari" ritem dveh tekem na teden. V soboto jo čaka izredno pomembno gostovanje v Laškem, v prihodnjem tednu pa v goste prihajata Helios in Petrol Olimpija.