Celotna novica

Odličen drugi polčas za zanesljivo zmago

Rogaška se je z zmago nad Slobodo (87:74) povzpela na 3. mesto lestvice ABA Lige 2!

Slatinčani so tekmo prelomili s petimi zaporednimi trojkami ob koncu 3/4 in na začetku 4/4.

V izenačeni uvodni četrtini je bil pri Rogaški razpoložen le Miha Fon. Dosegel je kar polovico točk Rogaške v 1/4, ki se je končala z rezultatom 22:22. Slatinčanom je ogromno težav povzročala naveza Gegić-Gregg (oba po 19 točk). Gostje so si do polčasa priigrali prednost štirih točk (39:43).

Varovanci Damjana Novakovića so se po treh minutah igre v 3/4 znašli v zaostanku z 41:47, sledil pa je velik preobrat, ki so ga s tremi zaporednimi trojkami "zaključili" Lelić, Miličević in Ferme. Prednost domačinov pred zadnjo četrtino je znašala 14 točk (69:55), v 34. minuti pa je narasla na +23 (80:57) in tekma je bila odločena. Gostom je v zadnjih minutah tekme le uspelo nekoliko ublažiti poraz.

Show Ivana Miličevića

V drugem polčasu se je dokončno razigral Ivan Miličević, ki je v 28-ih minutah ob odličnem metu iz igre dosegel kar 28 točk za valorizacijo 36!

Damjan Novaković: "V prvem polčasu nismo bili dovolj agresivni. V drugem polčasu pa je prišla na teren ena druga ekipa, ki je v petih, šestih minutah prelomila tekmo. V zadnji četrtini smo tekmo brez težav pripeljali do konca."

Ta konec tedna so košarkarji Rogaške zaradi neparnega števila ekip v prvem delu državnega prvenstva prosti, v torek pa jih v Domžalah čaka slovenski derbi ABA Lige 2.