Celotna novica

Od - 16 do vodstva v četrtfinalni seriji

Prva četrtfinalna tekma državnega prvenstva je po preobratu pripadla košarkarjem Rogaške (82:76).

Gostje so silovito začeli, na krilih nezgrešljivega Čebularja, ki je zadel prvih sedem metov iz igre in v prvi četrtini dosegel kar 18 točk, so Podčetrtčani v 11. minuti vodili že s 17:33. To je bilo najvišje vodstvo gostov na tekmi. Rogaška je v nadaljevanju druge četrtine le zaigrala nekoliko bolje in varovanci Damjana Novakovića so na odmor odšli z zaostankom petih točk (37:42).

Uvod v 3/4 je znova pripadel gostom, ki so po seriji 7:0 povedli za 12. A igra Slatinčanov je dobivala rep in glavo, David Nichols (25 točk, 5 skokov, 11 asistenc) pa je ob izteku tretje četrtine zadel trojko za sploh prvo vodstvo domačih košarkarjev po prvi četrtini (61:59).

Spremljali smo izjemno izenačeno zadnjo četrtino, za prvo občutnejšo prednost Rogaške pa je z dvema trojkama slabe štiri minute pred koncem poskrbel Gabrovšek (18). Gostje se niso predali, Čebular, ki je tri minute pred koncem zadel prvič po 2/4, je s sedmimi zaporednimi točkami Podčetrtek znova popeljal v vodstvo (75:76).

A tako kot že ničkolikokrat v tej sezoni je končnica znova pripadla Rogaški. Slatinčani so dosegli zadnjih sedem točk na tekmi, zmago pa je z ukradeno žogo in neverjetnim zabijanjem potrdil Nichols. Odlična tekma je tudi za Zupanom in Šantljom, ki sta dosegla po 12 oz. 10 točk, oba pa sta zbrala po 9 skokov.

Damjan Novaković je po tekmi povedal: "Četrtfinalne tekme so vedno težke, tako je bilo tudi danes. Tekmo smo odprli slabo, nekoncentrirano in dovolili nasprotniku, da se razigra. Z individualnimi akcijami smo poizkušali rešiti situacijo, a prišli še v večji minus. Nekako smo z agresivno igro le ujeli priključek, na koncu pa prišli do pomembne zmage. S tem smo naredili prvi korak k uvrstitvi v polfinale. Moramo narediti še drugega, zdaj imamo psihološko prednost. Na prvem mestu je zdaj regeneracija."

Na drugi strani je bil trener gostov Davor Brečko kljub porazu izjemno zadovoljen z igro svojih košarkarjev: "Celo tekmo smo bili boljši nasprotnik. V četrtek pričakujem zmago in na koncu tudi napredovanje v tej četrtfinalni seriji."

Slatinčani bodo imeli prvo zaključno žogo za uvrstitev v polfinale že v četrtek, 6. maja. Tekmo, ki se bo začela ob 20.30, si boste v živo lahko ogledali tudi na Sportklubu. Morebitna tretja tekma četrtfinalne serije je predvidena za 8. maj.