Celotna novica

Primorci niso dovolili presenečenja

Sixt Primorska je proti Rogaški prišla še do osme zaporedne zmage v Ligi Nova KBM za prvaka (89:69).

Za Rogaško je bil to peti poraz.

Domačini so takoj na začetku povedli z 12:2 in hitro nakazali potek dogodkov na parketu. Še neporaženi Koprčani so vodili od začetka do konca tekme. Slatinčani so imeli nekaj prebliskov, a so svoje priložnosti za priključek prelahko zapravili. Košarkarji Primorske so bili enostavno premočni v vseh segmentih košarkarske igre, v Kopru pa so letos visoko izgubljale, bodimo iskreni, tudi že precej močnejše zasedbe od ekipe Rogaške.

Damjan Novaković: "Verjetno je končna razlika tudi realna razlika v kakovosti teh dveh ekip. A razlika me niti ne moti, pač pa način, na katerega smo tekmo odigrali. Niti približno je nismo odigrali po najboljših močeh. Čestitke Sixt Primorski za vse do sedaj in tudi za to zmago."

Primorska je blestela z ekipno igro, še posebej pa sta izstopala Vončina in Šiško. Pri Rogaški je Sarajlija dosegel 15 točk, 12 jih je dodal Siniša Bilić.

Svojo priložnost bodo varovanci Damjana Novakovića morali iskati v soboto v Novem mestu in v torek v Rogaški Slatini. Za konec lige za prvaka v goste prihaja Petrol Olimpija.

Več sledi.