Celotna novica

Primorska v drugem polčasu do visoke zmage

Košarkarji Rogaške so morali še drugič v tem tednu priznati premoč sijajni Primorski. Gostje so v drugem polčasu prišli do visoke zmage s 95:67.

Tekma se je zaradi zastojev na cesti in kasnejšega prihoda gostujoče ekipe začela s polurno zamudo.

Domači so dobro začeli in v 7. minuti povedli s 18:12, a je Tadej Ferme že ob izteku 1/4 Primorsko popeljal v minimalno vodstvo z 21:20. Rezultat je bil nazadnje izenačen štiri minute pred koncem prvega polčasa (32:32), do odmora pa so si Primorci priigrali sedem točk prednosti (39:46).

Tekma je bila odločena v 3/4, ko je Lance Harris s štirinajstimi (!) zaporednimi točkami ta hip zagotovo najboljšo slovensko ekipo popeljal do varne prednosti 20-ih točk. Naši košarkarji so bili v drugem polčasu povsem nemočni, razigrana Primorska pa je zasluženo prišla do visoke zmage.

Damjan Novaković: "Vemo, da je Primorska odlična ekipa in ni čudno, da nas je zmagala. Nisem srečen zaradi najslabše tekme v sezoni in najvišjega poraza, a večji problem je način, na katerega smo igrali. Igralce sem moral prositi, da smo prišli v bonus, v napadu pa smo igrali 1 na 5. Seveda je to tudi zasluga Primorske, ki je bila fokusirana. Nismo prikazali kvalitetne in kolektivne igre. Igralci so se ukvarjali sami s sabo in to bo v prihodnje nedopustno. Če hočemo zmagovat, se bodo te stvari morale spremeniti. Imamo dovolj časa, prvič v tej sezoni smo prosti teden dni."

Naše košarkarje naslednjo soboto čaka nova zahtevna tekma, v 4. krogu Lige Nova KBM za prvaka v Rogaški Slatini gostuje novomeška Krka.