Celotna novica

Primorska z lahkoto v polfinale

Tudi druga četrtfinalna tekma Pokala SPAR je pripadla Primorski (91:66).

Aktualni državni in pokalni prvaki so se tako brez težav zasluženo uvrstili v polfinale pokalnega tekmovanja.

Kljub temu, da si je Primorska že v Rogaški Slatini priigrala 20 točk prednosti, so Koprčani silovito začeli tudi drugo četrtfinalno tekmo Pokala SPAR. Aleksandar Lazić in Marko Luković sta že v 1/4 dosegla po 11 točk, domači pa so po uvodnih desetih minutah vodili s 30:16.

Primorci se niso ustavili, neustavljivi Lazić je v 16. minuti zadel za 48:23. Rogaška se je po seriji 10-ih zaporednih točk Malcolma Bernarda do polčasa približala na 48:35.

Slatinčani so dobro začeli tudi drugi polčas, še naprej je blestel Bernard (23+5+5) in Rogaška se je šest minut pred koncem 3/4 približala le na pet točk zaostanka (53:48). Gostje so nato zapravili nekaj napadov, Primorska pa je to kaznovala s serijo 10:0. Domači so se v nadaljevanju znova povsem razigrali in tekma je bila odločena že pred zadnjo četrtino (71:50). V zaključku so tako več priložnosti dobili tudi tisti, ki sicer igrajo manj.

Kljub temu, da nam je žreb namenil aktualne prvake, smo si pred začetkom zaključnih bojev Pokala SPAR zagotovo predstavljali nekoliko drugačen razplet in predvsem bolj napete tekme. Primorska je bila dvakrat razred boljša, naši košarkarji pa lahko proste dni izkoristijo za kvaliteten trening pred najpomembnejšim delom sezone.

Zaključni turnir pokalnega tekmovanja v ŠD Kodeljevo bo v soboto in nedeljo. Sledi reprezentančno okno, nato pa tri najpomembnejše tekme rednega dela ABA Lige 2 in začetek Lige za prvaka.