Celotna novica

Razigrani Hopsi Rogaški zadali peti zaporedni poraz

Košarkarji Rogaške nikakor ne najdejo poti iz krize. Hopsi so v Rogaški Slatini slavili s 85:69.

Razpoloženi Rashun Davis, ki je dosegel 28 točk in kratek preblisk sredi zadnje četrtine je bil veliko premalo za slavje nad razigranimi Polzelani, ki so temelj do pomembne zmage tlakovali že v prvem polčasu.

Že v uvodni četrtini je korak z gosti s 13. točkami držal le Davis, ki je na sredini tekmi proti Primorski znova začutil bolečine v kolenu. Razlika je do polčasa narasla na 9, Slatinčani pa so v uvodnih 20-ih minutah na domačem parketu prejeli kar 47 točk!

Pred zadnjo četrtino je bilo že -17 (54:71), delni izid Rogaške 9:0 na uvodu 4/4 pa je le vlil nekaj upanja, a sta bila Godler in Rotar nato natančna iz razdalja in zmaga je, žal, a bodimo realni, zasluženo odšla na Polzelo.

Damjan Novaković: "Zgodilo se je tisto, česar sem se najbolj bal. Naleteli smo na spočito in motivirano ekipo Polzele. Že od prvega kontakta z žogo so imeli veliko boljši body language in pokazali so večjo željo po zmagi. Mi se lahko zgovarjamo na različne stvari, ampak dobiti 24 točk prve tri četrtine je veliko preveč. Šele v zadnji četrtini smo se zbudili in pritisnili na žogo. Nismo si zaslužili zmage. Košarka se začne igrati z obrambo, kar nam očitno ni jasno in zato je prišlo do tega katastrofalnega in zelo težkega poraza za nas."

Ob že omenjenemu Davisu je pri Rogaški Tomić dosegel 15 točk in zbral še 8 skokov, pri Hopsih pa je kar šest (!) košarkarjev doseglo dvomestno število točk! Največ - 15 - nekdanji "Slatinčan", Sandi Čebular.

V oči bode predvsem katastrofalni met Rogaške za tri (18 %), pa tudi slabo izvajanje prostih metov, a še najbolj tisto, kar statistika niti ne pokaže - slaba igra v obrambi, ...

Slatinčane v sredo čaka prva tekma "drugega dela" ABA Lige 2, v goste prihaja črnogorski Lovćen. Slatinčani so v 1. krogu v Črni gori nesrečno izgubili za točko, zdaj je čas in priložnost za "maščevanje". Tekma v Športni dvorani Rogaška Slatina se bo začela ob 19. uri.

Prihodnjo soboto, 22. 12., pa bo na sporedu še lokalni derbi s Šentjurjem in hkrati zadnja domača tekma Rogaške v tem koledarskem letu.