Celotna novica

Rogaška brez finala Pokala Spar

Košarkarji Rogaške so po petih letih in 12-ih zaporednih zmagah morali priznati premoč Šentjurju, ki bo po zmagi s 101:94 igral v finalu Pokala Spar.

Rogaška je sezono v Ligi Nova KBM in Pokalu Spar končala v polfinalu.

Naši košarkarji so odlično začeli, David Gabrovšek (13) je z zabijanjem za 7:14 Aleša Pipana že sredi 1/4 prisilil v prvo minuto odmora. Po vodstvu Rogaške 9:20 so se Šentjurčani na krilih razigranega Ahmedovića (16) do konca 1/4 približali na le dve točki zaostanka (23:25). Slatinčani so z delnim izidom 10:2 na začetku drugih desetih minut znova prevzeli pobudo (25:35), a se je Šentjur hitro spet približal (37:38). Utrujenost Rogaške se je poznala predvsem v obrambi in skoku. Šentjurčani so tako že v prvem polčasu kar 13 točk dosegli po skoku v napadu, a je Rogaška predvsem po zaslugi izjemnega meta iz igre (20/30, 66 %) ob polčasu kljub temu vodila s 47:51.

Tretja četrtina (24:13) je bila povsem v znamenju varovancev Aleša Pipana, ki jim je uspel preobrat za vodstvo z 71:64 pred začetkom zadnje četrtine. Razigranima Ahmedoviću in Đapi (19) sta se pridružila še Samac (23) in Špan (15). Zupan (15) je z dvema trojkama Rogaško najprej približal na 77:72, po šestih zaporednih točkah Nicholsa (26) štiri minute pred koncem je bilo le še 85:82. A Šentjur je vselej našel odgovor na poizkuse Rogaške, ki ji je nekaj upanja z dvema trojkama vlil še Petar Vujačić (18).

Damjan Novaković: "Tekmo smo začeli z nekje 20 % "baterije", ki je zdržala prvo in drugo četrtino. Sledil je popoln razpad, ki se je rezultiral v številnih napadalnih skokih Šentjurja, ki so verjetno glavni razlog poraza. Mislim, da nam je tretja tekma s Krko zelo otežila današnji polfinale."
Leon Šantelj: "Borili smo se vsako sekundo te tekme, a za nami je res naporen ritem tekem. Ne bi rad iskal izgovorov, a mislim da je imel Šentjur določeno prednost, saj je to tekmo dočakal precej bolj spočit. Zmaga Šentjurja je zaslužena, čestitke za uvrstitev v finale."

To je bila torej naša zadnja tekma v sezoni 2020/21, ko smo v Rogaški Slatini praznovali 60 let igranja v našem mestu. Za analizo bo časa dovolj, najprej pa si naši fantje zaslužijo počitek. Zadnje dejanje Lige Nova KBM pripada Cedeviti Olimpiji in Krki.

foto: Aleš Fevžer