Celotna novica

Rogaška brez možnosti proti Sutjeski

Sutjeska je na domačem parketu upravičila vlogo favorita, Slatinčani so doživeli 11. ABA 2 ligaški poraz (94:79).

Gostje so sicer dobro začeli, povedli s 7:2, a je Nikola Pavlićević z desetimi zaporednimi točkami domačine hitro povedel v vodstvo. Sledili sta dve trojki Sarajlije za minimalno vodstvo Rogaške (14:15). Črnogorci so do konca 1/4 odgovorili s serijo 12:0, ki so jo nadaljevali tudi na začetku 2/4. Po delnem izidu 17:0 je Sutjeska povedla z 31:15. Slatinčani so se v nadaljevanju nekajkrat približali, a je bila Sutjeska tokrat enostavno premočan nasprotnik.

Ob polčasu so domačini vodili z 48:38, nekdanji košarkar Olimpije, Pavlićević pa je že do polčasa dosegel 17 od svojih 25-ih točk. Še bolj skrbi podatek, da je Spasojević do polčasa zbral več skokov kot celotna ekipa Rogaške! Domači so v prvem polčasu skok dobili kar z 28:8.

Spasojević je dosegel 15 točk, 12 skokov in 6 asistenc!

Na začetku 3/4 je Sarajlija zadel svojo tretjo trojko za znižanje na sedem točk zaostanka, a sledilo je katastrofalno nadaljevanje 3/4, ki so jo domači dobili kar s 30:16 in srečanje je bilo odločeno. Rogaška je v zadnji četrtini nekoliko omilila poraz, štiri minute priložnosti za igro pa je dobil tudi Nick Čevizović.

Pri Rogaški je Tomić dosegel 17 točk, Sarajlija 13, po 10 pa Davis, Vašl in Bilić (8 skokov). 

Damjan Novaković: "To je bila naša najslabša tekma v tej sezoni ABA Lige 2. Lahko je iskati izgovore, ker jih imamo dovolj. Mogoče se nam je poznala utrujenost, saj je bila to za nas enajsta tekma v tem mesecu, morda nimamo pravih ambicij, saj ne moremo niti v play off, niti izpasti iz lige."

Naši košarkarji se v četrtek vračajo v Rogaško Slatino, v nedeljo pa jih v Domžalah čaka izredno pomembna tekma državnega prvenstva. Z zmago nad Heliosom bi si Slatinčani praktično že zagotovili nastop v Ligi Nova KBM za prvaka.

foto: Sutjeska/Foto MM