Celotna novica

Rogaška do pomembne zmage nad Krko

Slatinčani so v 4. krogu lige za prvaka prišli do svoje druge zmage. Z 90:80 je "padla" novomeška Krka.

Novomeščani so povedli s 15:9, a so se Slatinčani hitro vrnili v igro. Sicer izenačen prvi polčas je s 43:36 pripadel Rogaški, v 3/4 pa so si varovanci Damjana Novakovića priigrali že 12 točk prednosti. Pred zadnjo četrtino je bilo 65:56.

A Dolenjci so se s serijo 8:0 na začetku zadnje četrtine povsem približali, po trojki Jošila pa celo povedli (69:71). Mirza Sarajlija (16 točk, 8 asistenc) je na drugi strani s trojko odgovoril za novo vodstvo Rogaške, ki ga naši košarkarji niso več izpustili iz rok.

Damjan Novaković: "Večji del tekme smo narekovali tempo in bili v prednosti. Imeli smo eno krizo, ko smo v napadu delali neumnosti in tako je Krka izenačila in celo povedla za točko. Potem smo se stabilizirali in tekmo mirno pripeljali do konca. Krka ni bila kompletna, mi smo to izkoristili in prišli do zelo pomembne zmage pred nadaljevanjem državnega prvenstva."

Na drugi sinočnji tekmi Lige Nova KBM za prvaka so Hopsi premagali Petrol Olimpijo, s katero se bo Rogaška pomerila naslednjo nedeljo, 31. 3. ob 19. uri.