Celotna novica

Rogaška kot prva premagala Primorsko

Košarkarji Rogaške so v 2. krogu Lige Nova KBM s 70:64 premagali Sixt Primorsko.

Domačini so sijajno odprli tekmo in povedli z 9:2, v nadaljevanju pa so pobudo prevzeli favorizirani Primorci. Gostje so že ob koncu 1/4 vodili z 18:13, do odmora pa je njihova prednost narasla na 10 točk (24:34).

Ivan Marinković je v 22. minuti zabil za najvišje vodstvo Primorske na tekmi (26:40). Naši košarkarji se niso predali, počasi, a vztrajno so nižali zaostanek, po delnem izidu 11:0 ob koncu 3/4 pa so varovanci Damjana Novakovića na krilih razigranega Mijovića (14 točk) celo povedli z 49:46.

Do konca tekme Rogaška vodstva ni več izpustila iz rok. Čakarun (14 točk) je dve minuti pred koncem sicer znižal na 65:62, a je na drugi strani kapetansko odgovoril Miha Vašl (13 točk), vse dvome o zmagovalcu pa je razblinil Rashun Davis.

Damjan Novaković: "Odigrali smo naravnost fantastičnih prvih 5 minut in povedli z 9:2. Nato smo enostavno nehali igrat, kar je Primorska z lahkoto kaznovala. Še slabše je bilo v nadaljevanju, tako smo se do polčasa znašli v zaostanku 10-ih točk. V 3/4 smo dolgo poizkušali ujeti priključek, kar nam je uspelo v drugem delu te četrtine, ko smo dohiteli in tudi prehiteli nasprotnika. Do konca tekme smo zadržali to vodstvo in po veliki borbenosti zasluženo prišli do zelo pomembne zmage. Čestitam vsem igralcem in hvala zvesti publiki, ki nas je nosila do zmage."

Naši košarkarji so s tretjo zaporedno zmago Primorcem zadali sploh prvi poraz v letošnji sezoni.

Rogaška zdaj čakajo kar štiri zaporedna gostovanja! Naši košarkarji že v torek potujejo v Beograd, kjer jih v sredo proti Dynamicu čaka tekma 5. kroga ABA Lige 2.