Celotna novica

Rogaška ligo za prvaka začela z zmago

Košarkarji Rogaške so na petem letošnjem medsebojnem obračunu s Heliosom prišli še do svoje tretje (zaporedne) zmage. V 1. krogu Lige Nova KBM za prvaka je bilo 90:83.

To je peta zaporedna zmaga naših košarkarjev v državnem prvenstvu.

Domači so odlično začeli in si že sredi 1/4 priigrali prvo dvomestno prednost. Ob vodstvu z 20:8 so zapravili še napad, sledil pa je preobrat Heliosa. Domžalčani so se ob koncu 1/4 in na začetku 2/4 vrnili v igro in po seriji 16:2 celo prevzeli vodstvo (22:24).


Po tehničnih osebnih napakah Sarajlije in Novakovića so naši košarkarji zaigrali kot prerojeni (delni izid 16:0!). Sarajlija (3x3) je začel, Mijović (2x3) je nadaljeval, Bilić (10 točk zapored) pa zaključil preobrat Rogaške za visoko vodstvo ob polčasu z 51:31

 

Po najvišjem vodstvu Rogaške na tekmi, ko je bilo že +24 (65:41), so se gostje minuto pred koncem 3/4 po seriji 12:0 približali na 65:53, pet minut pred koncem pa so prišli do drugega izenačenja na tekmi (74:74). Naši košarkarji so tako v desetih minutah igre zapravili kar 24 točk prednosti.


Damjan Novaković pa je bil po svoji drugi tehnični napaki izključen prvič v šestih sezonah na klopi Košarkarskega kluba Rogaška.


Besedič je Helios popeljal še v minimalno vodstvo (74:75), vajeti igre pa so nato v roke znova prevzeli naši košarkarji. Za Rogaško je Sarajlija dosegel 18 točk, 16 jih je dodal Siniša Bilić. Pri Heliosu je bil najbolj razigran Igor Tratnik (21), ki je iz Petrol Olimpije prišel v začetku tega tedna.


Rogaško v sredo čaka še zadnja domača tekma v ABA Ligi 2 v letošnji sezoni. V goste prihaja Borac iz Čačka. Naslednjo soboto pa Rogaško v 2. krogu Lige Nova KBM za prvaka čaka gostovanje na Polzeli.