Celotna novica

Rogaška na koncu blizu preobrata

Po petih zaporednih zmagah v Ligi Nova KBM so košarkarji Rogaške v 2. krogu lige za prvaka izgubili na Polzeli. Hopsi so bili boljši z 81:76.

Hopsi so vodili skozi celotno srečanje, največ že za 23, a se gostje niso predali. Minuto in pol pred koncem so se približali na le točko zaostanka (75:74), a je zmaga na koncu vendarle ostala doma.

Polzelani so na začetku tekme zadevali iz vseh položajev, varovanci Damjana Novakovića pa so se preveč zanašali na met iz razdalje. Naši košarkarji so v 1/4 tako le trikrat metali za dve, kar 12x pa za tri točke. Domači košarkarji so prvo četrtino dobili z 28:17, po znižanju zaostanka Rogaške na 33:27 pa so do polčasa znova pobegnili na + 16 (49:33).

Pri Rogaški je Sarajlija dosegel 21 točk, 15 točk in 7 skokov je dodal Marko Pajić. Pri Polzelanih je bil najbolj razigran Burgett z dvajsetimi.

Slatinčani so tudi na začetku drugega polčasa delovali nemočno, v 23. minuti je bilo že 58:35 in zdelo se je, da je tekma že odločena. Gostje so se do začetka zadnje četrtine približali na - 15, v zadnjih desetih minutah pa so z igro na vse ali nič prišli povsem blizu norega preobrata. A na koncu je zmanjkalo časa, pa tudi moči.

Damjan Novaković: "Imeli smo priložnost čudežno zmagati to tekmo, vendar smo v sami končnici zgrešili nekaj prostih metov. Moramo se vprašati, kje smo bili v drugi četrtini, v kateri smo storili le tri osebne napake, igrati pa smo začeli šele v zadnji četrtini. Na Polzeli ali kjerkoli drugje v Ligi za prvaka s takšno igro ne moreš zmagati."

Rogaško v prihodnjem tednu čakata dve tekmi s Sixt Primorsko. V Kopru v sredo ob 18. uri ekipi čaka tekma zadnjega, 22. kroga ABA Lige 2, v soboto ob 19. uri pa Primorci v Rogaški Slatini gostujejo v 3. krogu Lige Nova KBM za prvaka.