Celotna novica

Rogaška nadaljuje serijo zmag na domačem parketu

V 7. krogu ABA Lige 2 so Slatinčani brez večjih težav premagali Sutjesko (95:81).

Domačini so začeli nekoliko zadržano, Sutjeska pa je držala minimalno vodstvo. Pri rezultatu 30:26 za črnogorsko ekipo pa se je dokončno razigral Stefan Mijović (18 točk, vse v prvem polčasu!), Rogaška pa je z delnim izidom 12:0 prevzela vodstvo (38:30).

Sredi 3/4 je bilo že +17 in lepo polne tribune Športne dvorane Rogaška Slatina so do konca tekme lahko uživale v odlični ekipni predstavi košarkarjev Rogaške. V nadaljevanju se je razigral še Davis (21 točk), svojo najboljšo predstavo v dresu Rogaške pa je prikazal Sreten Knežević (10 točk).

Damjan Novaković: "Tekma je bila do rezultata 30:26 za Sutjesko izenačena, nato smo odigrali sijajno in si že do polčasa priigrali prednost desetih točk. Tekmo smo brez kakršnihkoli težav pripeljali do konca. Zgodilo se je precej dobrih stvari: vrhunska predstava Mijovića v 1. polčasu, priključek Kneževića v 2. polčasu in vrnitev Bilića po poškodbi in zaradi vsega tega optimistično zremo v prihodnost."

Svoje prvi minute v letošnji sezoni ABA Lige 2 je dočakal tudi Luka Božak. Pri Sutjeski je bila najbolj razpoložena naveza Spasojević (24) - Pavlićević (19).

Zoran Glomazić, trener Sutjeske: "Zaslužena zmaga Rogaške. Mi smo dobro odprli tekmo in se držali dogovora, ki smo ga imeli pred tekmo. V nadaljevanju nam je padla koncentracija predvsem v obrambi. To je ekipa Rogaške danes kaznovala in zasluženo zmagala."

V soboto, 10. novembra, v Rogaški Slatini gostuje Zlatorog Laško. Košarkarji Rogaške so v državnem prvenstvu po štirih odigranih krogih še vedno neporaženi in delijo prvo mesto z novomeško Krko. V Športno dvorano Rogaška Slatina vabljeni ob 19. uri.