Celotna novica

Rogaška nadaljuje z dobrimi predstavami

Slatinčani so proti Iliriji še drugič v tem tednu presegli stotico in prišli do četrte zmage v mesecu januarju (106:99).

Že v ponedeljek ob 19. uri naše fante v Stožicah čaka povratna četrtfinalna tekma Pokala Spar. Rogaška proti Petrol Olimpiji lovi tri točke (92:95) zaostanka s prve tekme.

Damjan Novaković: "Zgodilo se ni nič takega, kar ne bi pričakovali. Ilirija je počivala, medtem ko smo mi v nenormalnem ritmu, kar sem že velikokrat poudaril. Igralci so seveda utrujeni od poti in od tekem. Ilirija je bila sproščena, razleteli so se po igrišču, sijajno so zadevali za tri točke. Bilo je nevarno do zadnje minute. Nekajkrat smo se odlepili na 10 točk razlike, a to ni bilo dovolj. Šteje samo zmaga, čestitam igralcem na borbenosti. Čeprav bi kdo rekel, da je bilo veliko točk - to je res, a mislim da so igralci dali vse od sebe, kar v tem trenutku zmorejo."

Že uvodna četrtina je nakazala potek tekme. Obe ekipi sta skupaj dosegli kar 60 točk (29:31), nič drugače pa ni bilo niti v nadaljevanju. Gostje so se na začetku 2/4 oddaljili na 36:29, a so Slatinčani s serijo 8:0 takoj ujeli priključek, do polčasa pa so si varovanci Damjana Novakovića že priigrali osem točk naskoka (63:55).

Tudi v drugem polčasu so se domačini nekajkrat oddaljili, a so se neugodni Ljubljančani predvsem po zaslugi odličnega meta z razdalje vselej vračali v igro. V zadnjih minutah sta se razigranim Pajiću (20 točk), Davisu (18 točk, 7 asistenc, prosti meti: 12/12) in Sarajliji (15 točk) priključila še Knežević in Šantelj in zmaga je ostala doma!

Pri Rogaški je Žan Kosič stisnil zobe, še vedno pa je odsoten Obrad Tomić. Njegova odsotnost se danes ni tako poznala, saj sta Šantelj (12 točk + 10 skokov) in Knežević (15 točk) naravnost blestela!