Celotna novica

Rogaška ostaja na 1. mestu Lige za prvaka

Čeprav so naši košarkarji v Šenčurju vodili vseh 40 minut, največ za 19, so morali za zmago s 87:90 trepetati vse do zadnjih sekund.

12 sekund pred koncem se je Šenčur po treh prostih metih Rojca približal na le točko zaostanka, na drugi strani pa je bil Nichols le polovično natančen. Trojka Rizvića je na srečo ostala na obroču, zmago pa je s črte prostih metov potrdil Zupan. Rogaška po peti zmagi na sedmih tekmah ostaja na 1. mestu Lige Nova KBM za prvaka.

Varovanci Damjana Novakovića so v prvem polčasu prikazali morda najboljših 20 minut v sezoni (41:58), v nadaljevanju pa je sledil pričakovan padec v igri. Po tem, ko so Slatinčani na začetku drugega polčasa povedli za 19, so se domačini vrnili v igro, a je za popoln preobrat (na srečo) zmanjkalo časa, sreče in moči.

Slatinčani so si že tri tekme pred koncem Lige za prvaka zagotovili prednost domačega terena v četrtfinalnih obračunih.

Šenčurju se je sicer poznala odsotnost Dina Murića in Rama Rizvića, zato sta glavno breme v napadu prevzela Jan Novak (29 točk, 5 skokov, 9 asistenc) in Hasan Rizvić (25 točk, 8 skokov). Na drugi strani z MVP predstavami nadaljuje David Nichols, ki je že v prvem polčasu dosegel 18 točk in podelil 9 asistenc, na koncu pa je vpisal nov dvojni dvojček (26+12). Petar Vujačić je 15 od svojih 17-ih točk dosegel že v prvem polčasu, ogromno dela pa so pod obema obročema opravili tudi Šantelj, Gabrovšek, Zupan in Blackshear.

Rogaška v sredo gostuje pri Helios Suns, naslednjo soboto pa v Rogaški Slatini sledi nov lokalni derbi s Podčetrtkom.