Celotna novica

Rogaška ostaja neporažena

Močno oslabljeni Slatinčani so v Šenčurju prišli še do tretje letošnje zmage v Ligi Nova KBM (79:81).

Ob Krki so tako naši košarkarji še edina neporažena ekipa v letošnji sezoni slovenskega državnega prvenstva.

Damjan Novaković tokrat zaradi poškodb ni mogel računati na Obrada Tomića in Sinišo Bilića. Pri Rogaški je tako na parket stopilo le sedem košarkarjev, kar pet pa jih je doseglo dvomestno število točk!

Gostje so bili v prednosti skozi vseh 40 minut. Šenčurjani so se dve minuti pred koncem sicer povsem približali in po trojki Morine celo povedli (77:76), a sta Davis in Mijović ohranila mirno kri. Prebujeni Mijović je bil z 20. točkami prvi strelec tekme. 18 točk je proti svojim nekdanjim "delodajalcem" dosegel Marko Pajić (+ 7 skokov), Davis je 16. točkam dodal še 6 asistenc.

Damjan Novaković: "Tekmo s Šenčurjem smo igrali močno oslabljeni, saj sta zaradi poškodb manjkala Tomić in Bilić. Ob tem si je na začetku tekme gleženj poškodoval še Knežević, tako da smo tekmo v zelo zmanjšani rotaciji odigrali zelo borbeno. Večji del tekme smo bili v prednosti in na koncu zasluženo zmagali."

Rogaško sredi prihodnjega tedna (31. 10.) čaka slovenski derbi in najbližje gostovanje v ABA Ligi 2. V sredo ob 19. uri gostujejo pri domžalskem Heliosu. Prihodnjo soboto pa naše košarkarje pri Iliriji čaka še zadnje v seriji štirih zaporednih gostovanj.

foto: KK Šenčur