Celotna novica

Rogaška po visoki zmagi nad Olimpijo korak bližje ligi za prvaka

Naši košarkarji so na deseti tekmi v mesecu januarju prišli do svoje sedme zmage. S 87:66 so še drugič v tem mesecu premagali Petrol Olimpijo.

Slatinčani so tri kroge pred koncem rednega dela Lige Nova KBM zdaj nekoliko bližje uvrstitvi v ligo za prvaka, a nič še ni odločeno.

Damjan Novaković: "Najprej bi čestital igralcem za zmago in se zahvalil publiki za podporo. To je bila deseta tekma v 22-ih dneh, praktično vsak drugi dan smo igrali tekmo. Zadovoljen sem z januarjem. Dosegli smo 7 zmag in 3 poraze. To je odličen izkupiček in lepa popotnica pred nadaljevanjem sezone. Igralci so zdravi, privoščili si bomo dva dni počitka, po tem pa nas čaka nov cikel težkih tekem."

Domači košarkarji so bili boljši vseh 40 minut, pot k zmagi pa so tlakovali že v prvem polčasu, ki ga je Rogaška dobila s 46:30. V nadaljevanju so Slatinčani nevtralizirali vse poizkuse Zmajev, da bi ujeli priključek.

Po težavah z boleznijo se v pravo formo vrača Žan Kosič, ki je v 21-ih minutah dosegel 17 točk (5 trojk) in podelil še 5 asistenc. 13 točk je dodal Šantelj, po 12 pa Pajić in Davis (7 asistenc). Svojo priložnost je odlično izkoristil tudi Durnik, ki je na drugi tekmi v dresu Rogaške dosegel 9 točk in zbral še 7 skokov. Pri Olimpiji je Rogaški še največ težav povzročal Igor Tratnik (18).

Rogaško v prihodnjem tednu čaka gostovanje v Črni gori, kjer se bodo v sredo, 30. januarja, pomerili s Sutjesko. Po vrnitvi v Slovenijo pa naše fante čaka pomembno gostovanje pri neposrednih konkurentih za uvrstitev v Ligo Nova KBM za prvaka - pri Heliosu gostujemo v nedeljo, 3. februarja.