Celotna novica

Rogaška povsem nadigrala Helios

Košarkarji Rogaške so na derbiju 11. kroga ABA Lige 2 visoko premagali domači Helios (48:79).

Po petih zmagah je bil to sploh prvi domači poraz Heliosa v letošnji sezoni ABA Lige 2.

Košarkarji Rogaške so precej bolje začeli tekmo, že po petih minutah je bilo 3:12. Ko se je (po podajah Vujasinovića - 9 asistenc!) v 2/4 razigral Urban Durnik (14 točk), je prednost Rogaške narasla na +16 (23:39), na odmor pa sta ekipi odšli ob rezultatu 25:40. Pri domačinih je bil najbolj razigran nezgrešljivi Šantelj, ki je v prvem polčasu dosegel 8 točk.

Gostje so z agresivno obrambo in ekipno igro v napadu prednost v 3/4 še povišali, pred zadnjo četrtino je bilo 32:57. Zadnja četrtina (za razliko tekme v Splitu) ni prinesla preobrata. Kapetan Ferme (19 točk) s tremi zaporednimi trojkami in Miličević (13+8) s sedmimi zaporednimi točkami sta poskrbela, da je prednost do konca tekme le še narasla.

 Slatinčani so prevladovali v skoku (26/36), zbrali so več asistenc (11/20), imeli pa so tudi veliko boljši procent meta iz igre (27/54)!

Rogaška je po sedmi zmagi (za) zdaj sama na 3. mestu lestvice ABA Lige 2!

Naši košarkarji konec tedna gostujejo na Polzeli, naslednji teden pa bosta na sporedu dve domači tekmi: v sredo v goste prihajajo Sparsi iz Sarajeva, v soboto pa sledi še ena tekma s Heliosom - tokrat v državnem prvenstvu.

Damjan Novaković: "Od prve do zadnje minute smo igrali s pravo energijo, bili vseskozi spredaj in brez težav prišli do zmage. Pozna se, da je imel Helios dosti manj časa za pripravo in regeneracijo, mislim, da je bil to ključen faktor. Čestitam igralcem in hvala navijačem, ki so nas prišli spodbujat v Domžale."

foto: Gašper Papež