Celotna novica

Rogaška prekinila serijo porazov

Rogaška je z visoko zmago nad Zlatorogom (91:58) prekinila negativno serijo sedmih zaporednih porazov.

Naši košarkarji so bili z gledljivo košarko tokrat precej boljši nasprotnik od Laščanov, pri katerih je zaradi poškodbe manjkal Miloš Miljković. Na drugi strani je Damjan Novaković v svoji ekipi pogrešal "le" še Jana Dornika.

V napadu je bil znova odlično razpoložen Petar Vujačić (27), Jacksonu je do novega dvojnega dvojčka zmagal le en skok (16 + 9), dobra raznovrstna predstava je ponovno za Bratožem (12 točk, 7 skokov, 6 asistenc), po bolezni se je odlično vrnil Staš Sivka (9), svoje prve točke v dresu članske ekipa pa je vpisal Turnšek. Za odlično igro v obrambi in atraktivne poteze v napadu moramo pohvaliti vso ekipo, za podporo s tribun pa se moramo zahvaliti tudi (okrepljenim) navijačem.

Kapetanu Zupanu je po zmagi vidno odleglo: "Ni nam bilo lahko. Nismo zmagali več kot mesec dni, za nami je težko obdobje s številnimi boleznimi in poškodbami, a ne želim zdaj iskati izgovorov. Igra ni bila prava, tudi posamezniki nismo igrali, kot bi morali. Danes smo imeli pravo energijo in sigurno nas čakajo boljši časi. Danes je bilo vrhunsko vzdušje in upam da bo tako tudi na naslednjih domačih tekmah. Hvala za podporo!"

Po premoru zaradi reprezentančnih kvalifikacij se državno prvenstvo nadaljuje 4. decembra, ko Rogaško čaka lokalni derbi v Šentjurju.