Celotna novica

Rogaška s stotico do prve gostujoče zmage

Slatinčani, ki so v Vršac odpotovali brez poškodovanih Kosiča in Tomića, so v četrti tekmi v sedmih dneh prišli še do tretje zmage (102:107). To je sploh prva gostujoča zmaga v letošnji sezoni ABA Lige 2!

Slatinčani so odlično začeli, po treh trojkah Davisa so povedli z 19:11, po trojki Mijovića že s 27:17. Našim košarkarjem je največ težav znova povzročal Jovanović, ki je že v Rogaški Slatini dosegel 34 točk. Gostje so prvo četrtino dobili z 29:23, a so se domači košakarji na začetu 2/4 približali na le točko zaostanka (33:34).

Damjan Novaković je zahteval minuto odmora, reakcija njegovih košarkarjev pa je bila sijajna - delni izid 14:0, v katerem je prvih sedem točk dosegel kapetan Vašl, za vodsvo z 48:33!

Vršac se je znova nekoliko približal (42:51), izid polčasa pa je z 11. trojko Rogaške v prvih 20-ih minutah postavil Mirza Sarajlija (44:57).

V 3/4 je prednost narasla že na 21 točk (46:67), pred zadnjimi desetimi minutami pa so Slatinčani vodili za 14. Mijović je s trojko zadel za stotico, po vodstvu s 102:88 pa so se domačini s serijo 8:0 približali na šest točk zaostanka. Slatinčani so tekmo nato mirno pripeljali do konca in prišli do zaslužene zmage!

Damjan Novaković: "V Vršac smo prišli z več idejami, ena od njih je bila tudi zmaga, a ne za vsako ceno. Nismo želeli uničiti igralce, ki igrajo v nenormalnem ritmu četrtek-sobota-ponedeljek-sreda. Ob tem smo še nekompletni in zelo težko je igrati agresivno obrambo, izskakati na picku, teči v protinapad. Ko smo prišli do zanesljive prednosti, smo zaradi tega nekoliko popuščali. Čestitke mojim košarkarjem za zmago, Vršcu pa na korektni borbi. Vesel sem, ker se ni nihče poškodoval."

Izjemna ekipna predstava

Sijajni Rashun Davis je k zmagi prispeval 25 točk in 10 asistenc, še šest (od sedmih) njegovih soigralcev, ki so stopili na parket, pa je doseglo dvomestno število točk: Vašl 16 (8 skokov), Sarajlija in Bilić 14, Mijović in Knežević 12, Pajić 10. 

Naši košarkarji se takoj po koncu tekme vračajo v Slovenijo, kjer jih v soboto na domačem parketu čaka tekma proti Iliriji.