Celotna novica

Rogaška v polfinale državnega prvenstva

Po izenačeni prvi četrtfinalni tekmi v Rogaški Slatini je bilo v Podčetrtku vse odločeno že po prvem polčasu (26:51). Slatinčani so slavili s 67:95 in z izidom 2:0 zasluženo napredujejo v polfinale Lige Nova KBM!

V polfinale so se že uvrstili tudi košarkarji Cedevite Olimpije, ki so bili dvakrat prepričljivo boljši od Hopsov. V četrtfinalnih parih Helios-Šenčur in Krka-Šentjur bo o napredovanju odločala tretja tekma. Prav zmagovalec tekme v Novem mestu bo polfinalni nasprotnik košarkarjev Rogaške.

Gostje so tokrat silovito začeli, po devetih točkah Vujačića (18 točk, 5 trojk) je Rogaška hitro povedla z 2:13. Razlika je v drugi četrtini še narasla. Slatinčani so že v prvem polčasu ob 66 % metu iz razdalje zadeli kar osem trojk, na odmor pa odšli s prednostjo 25-ih točk!

Drugi polčas je bil le še formalnost, precej priložnosti za igro pa so dobili mlajši košarkarji. Pri domačih je bil najbolj razpoložen Atanacković (22), manjkal pa je predvsem učinek Čebularja, ki je v Rogaški Slatini dosegel kar 27 točk. Tokrat je dosegel eno samo, frustracije pa so prišle do izraza ob namerni nešportni osebni napaki nad Nicholsom pet minut pred koncem tekme. Pri Rogaški je ameriški organizator igre 20-im točkam dodal 11 asistenc, Gabrovšek pa 17-im 10 skokov. Šantelj in Blackshear sta tekmo zaradi petih osebnih napak končala predčasno, odlično pa je svojo priložnost izkoristil Božak (11 minut, 7 točk).

Damjan Novaković bo igralcem zdaj namenil dan počitka, nato pa sledijo priprave na četrtfinalni obračun Pokala SPAR proti Hopsom. Trener Rogaške je bil po tekmi vidno zadovoljen: "Kot sem povedal že pred prvo tekmo, se tekme v playoff-u razlikujejo od tistih v rednem delu državnega prvenstva. Naši nosilci igre so stari 25 let, pet igralcev Podčetrtka pa med 31 in 37 let. Starejši igralci se težje regenerirajo in mislim da je to glavni razlog naše današnje visoke zmage."