Celotna novica

Slatinčani do izjemno pomembne zmage v Domžalah

Košarkarji Rogaške so v 6. krogu Lige Nova KBM za prvak v Domžalah z 82:80 premagali Helios Suns.

Na šestem medsebojnem obračun v letošnji sezoni so naši košarkarji zabeležili že četrto zaporedno zmago!

Rogaška ima po šestih odigranih tekmah polovičen izkupiček (3/3), kar jo trenutno uvršča na 3. mesto lestvice lige za prvaka.

Gostje so vodili skozi celotno srečanje, največ za 15, a Domžalčani so v zadnji četrtini povsem ujeli priključek in štiri minute pred koncem celo prevzeli vodstvo. V napeti končnici so bili bolj zbrani varovanci Damjana Novakovića.

Silovit začetek Rogaške (11:24) je nakazoval jasno željo po zmagi. Rogaška je v prvem polčasu vseskozi nadzorovala potek dogodkov na parketu, na odmor pa so gostje odšli s prednostjo 12-ih točk (34:46). Sredi 3/4 je Šantelj Rogaško popeljal do najvišjega vodstva na tekmi (42:57), a gostje so se že na začetku zadnje četrtine približali na 57:60. Štiri minute pred koncem pa so celo povedli (71:69), a je nato Rogaški uspel mini preobrat. 

Odgovornost v zadnji četrtini sta prevzela Sarajlija (21 točk) in Davis (20 točk, 5 skokov, 7 asistenc), ki sta kombinirano dosegla kar 16 zaporednih točk Rogaške, Rashun Davis pa je dve sekundi pred koncem lepo našel Šantlja, ki mu ni bilo težko zadeti za 82:80. Met za podaljšek je zgrešil Tratnik.

Košarkarje Rogaške zdaj čaka domača tekma proti Hopsom, ki v Rogaški Slatini gostujejo v sredo, 10. aprila, ob 19. uri.

foto: Helios Suns