Celotna novica

Slatinčani gostujejo v Čačku

Po koncu reprezentančnega premora, ki so ga naši košarkarji izkoristili za nekaj počitka, saniranje poškodb in trening pred napornim decembrom, Rogaško v 10. krogu ABA Lige 2 čaka eno najtežjih in najdaljših gostovanj v ligi.

V četrtek ob 20. uri se bodo na prizorišču lanskoletnega zaključnega turnirja pomerili z domačim Borcem, ki ima po devetih odigranih krogih enak izkupiček kot fantje Damjana Novakovića (4 zmage, 5 porazov).

Damjan Novaković: "Premora nismo izkoristili tako kot smo planirali, saj je bilo poškodovane praktično pol ekipe. Namesto na igrišču so bili na terapijah in zdravljenju. Situacija se je nekoliko popravila, a vseeno bomo tekmo v Čačku odigrali močno oslabljeni. Temu primerne so tudi naše ambicije, a z zdravim preostankom ekipe bomo dali vse od sebe, da onemogočimo domačinom, da pridejo do lahke zmage. Če nam uspe, da tekmo pripeljemo v tesno končnico, bomo poizkušali izkoristiti priložnost za presenečenje."

Naši košarkarji se bodo v petek vrnili v Rogaško Slatino, že v soboto pa jih v Novem mestu pričakuje novomeška Krka. Med 12. in 22. decembrom pa sledi pravi mali maraton štirih zaporednih domačih tekem.