Celotna novica

Slavje Rogaške v Novem Pazarju

Slatinčani se iz težkega gostovanja vračajo s pomembno zmago!

Še drugič v sezoni so premagali Novi Pazar. Tokrat je bilo 77:81.

Uvodne minute so pripadle domačim košarkarjem (6:2), a Rogaška je na krilih Washingtona, ki je kljub bolečinam stisnil zobe, hitro ujela priključek, Vujasinović pa je z osmimi točkami v uvodni četrtini poskrbel za vodstvo Rogaške 16:21. Damjan Novaković je na začetku 2/4 v igro poslal Božaka, ki je takoj zadel za tri. Ko se je razigral še Dornik (8 točk v 2/4), pa so gostje povedli že za 15 (26:41)! Novi Pazar se je s serijo 9:0 približal na - 6, izid polčasa pa je s trojko postavil Dejan Čigoja (35:44).

Slatinčani so v precej izenačeni 3/4 zadržali prednost devetih točk. Po vodstvu Rogaške 57:66 so se domači dobrih pet minut pred koncem približali na le štiri točke zaostanka. Nalet Pazarja je s trojko prekinil Miličević, a je na drugi strani z enako mero odgovoril Islamović. Po dveh zaporednih trojkah Fona (16 točk) je Rogaška dobre tri minute pred koncem znova povedla za "varnih" 11 (65:76). Dve minuti pred koncem je bilo le še 71:76, a košarkarji Rogaške so se na koncu vseeno veselili težko prigarane, a zaslužene zmage!

Po poškodbi Lelića se je Rogaška med tednom okrepila z Malcolmom Bernardom. Ameriški branilec v Rogaško Slatino prihaja 1. februarja.

Po napornem gostovanju v ABA Ligi 2 ta konec tedna sledi najkrajše gostovanje v državnem prvenstvu. Lokalni derbi v Podčetrtku bo v soboto, 25. 1., ob 19.30.

foto: Novi Pazar/Senad Zupljanin