Celotna novica

Slovenski derbi Heliosu

Košarkarji Rogaške so po slabšem drugem polčasu v Domžalah morali priznati premoč Heliosu (66:58).

Poškodbe so znova povsem zmanjšale rotacijo Damjanu Novakoviću, ki je tudi tokrat na parket poslal le sedem košarkarjev. "Počivala" sta Bilić in Knežević.

Slatinčani so sicer odigrali soliden prvi polčas (23:33), čeprav našim košarkarjem nikakor ni stekel met iz razdalje (5/29, na drugi strani Helios 10/25). V 3/4 so gostje zapravili nekaj priložnosti, da tekmo dokončno odločijo v svoj prid, Domžalčani pa so se s serijo 11:0 znova vrnili v igro. V zaključku tekme je prišla do izraza še kratka klop Rogaške in zmaga je ostala doma.

Rogaška in Helios imata po štirih odigranih krogih enak izkupiček zmag in porazov (2/4), na vrhu tabele je še neporažena Sixt Primorska (6/0).

Damjan Novaković: "Večji del tekmo smo igrali dobro in nekako je že dišalo po naši zmagi, potem pa se je zgodilo tisto, česar sem se najbolj bal. Zmanjkalo je energije in s tem posledično tudi koncentracije. Enostavno z rotacijo le sedmih igralcev nismo uspeli zdržati do konca, tako da grejo Heliosu čestitke za zmago."

Pri Heliosu je Pašajlić dosegel 21 točk (Fon 11, Nikolić 2), pri Rogaški je bil še najbolj razpoložen Stefan Mijović (14). Dvoštevilčen je bil le še Šantelj (10).

Rogaško v soboto v Ljubljani pri Iliriji čaka še zadnje v seriji štirih zaporednih gostovanj! Tekma v Hali Tivoli se bo začela ob 19. uri.