Celotna novica

Stotica Rogaške za zmago na Polzeli

Košarkarji Rogaške redni del Lige Nova KBM po zmagi na Polzeli (90:100) končujejo na 3. mestu!

Sproščeni Slatinčani, ki so si ligo za prvaka dokončno zagotovili na nedeljski tekmi s Krko, so na Polzeli odigrali skoraj popoln prvi polčas. V prvi četrtini je z 11. točkami blestel domačin, a zdaj kapetan Rogaške, Miha Vašl. Rogaška je po prvih desetih minutah vodila le za dve (21:23), v 2/4 pa se je naravnost "snelo" Sarajliji, ki je nadaljeval tam, kjer je v nedeljo končal.

Mirza je samo v 2/4 dosegel 17 točk (trojke: 5/6), svoje je dodal še Durnik in Rogaška je ob polčasu vodila že za 17 (37:54). Sarajlija v nadaljevanju tekme sploh ni več stopil na parket.

Kot zadnji se je v ligo za prvaka po zmagi nad Petrol Olimpijo uvrstil Helios, ki ima boljši medsebojni izkupiček na tekmah z Zlatorogom.

Po neverjetni predstavi Luke Božaka na mladinski tekmi, ko je Olimpiji nasul kar 45 točk, je tokrat Luka svojo priložnost odlično izkoristil tudi na članskem nivoju. Proti Hopsom se je izkazal z osmimi točkami! Svoje prve točke na uradni članski tekmi pa je vpisal Nick Čevizović!

Polzelani v drugem polčasu niso resneje ogrozili zmage Rogaške, oba trenerja pa sta priložnost ponudila tudi tistim košarkarjem, ki sicer igrajo nekoliko manj.

Damjan Novaković bo košarkarjem namenil nekaj dni počitka, sledi namreč premor zaradi zaključnega turnirja Pokala Spar in reprezentančnega okna. Konec meseca Rogaško čaka gostovanje v Skopju, 2. marca pa se začenja Liga Nova KBM za prvaka.