Celotna novica

Stotica za zmago nad Hopsi

Košarkarji Rogaške so z izjemno ekipno predstavo nadigrali Polzelane in prišli do 11. zmage v sezoni (101:71).

Hopsi so se enakovredno upirali le v 1/4, nadaljevanje pa je bilo povsem v znamenju Rogaške. Polzelani so povedli z 12:16, a so domačini že do konca 1/4 prešli v vodstvo z 19:16. Rogaška je na uvodu 2/4 pobegnila na 27:18, Hopsi pa so se približali na 33:31. Damjan Novaković je reagiral z minuto odmora, njegovi košarkarji pa so si do glavnega odmora priigrali 12 točk prednosti (50:38). Gostje so po seriji 9:0 sredi 3/4 prišli na - 9, to pa je bilo tudi vse. Rogaška je do konca tekme z ravnovrstno in atraktivno igro v napadu uspela priti tudi v prve stotice v letošnji sezoni.

Novaković je že v prvi peterki priložnost ponudil mlademu Močniku, nekaj priložnosti sta dobila tudi Sivka in Božak. Sijajna tekma je znova za Bernardom (23 točk, 7 asistenc) in Nicholsom (19+8), zelo razpoložena pa sta bila tudi Zupan (20 točk) in Vujačić (16). Pri Hopsih je Collins dosegel 18 točk, 11 jih je prispeval Kosič, 9 pa še en nakdanji član Rogaške, Miloš Miljković.

Košarkarski klub Rogaška in Jure Pelko sta se dogovorila za sporazumno prekinitev pogodbe.

Damjan Novaković po tekmi ni skrival zadovoljstva: "Ko ekipa 14 dni ne igra tekme, nikoli ne veš, v kakšnem stanju je. Že pred tekmo smo vedeli, da tekma v rezultatskem smislu ne prinaša ničesar, gre bolj za prestiž. Zelo dobro smo opravili svoje delo. Seveda smo naredili tudi nekaj neumnosti, a tudi kar precej zelo lepih potez. Zdaj nas čaka 10 dni pauze do zadnje tekme v prvem delu državnega prvenstva." Novaković je pokomentiral tudi odhod Jureta Pelka: "Prišlo je do nekaj sprememb. Jure Pelko ni več član KK Rogaška. Pogodba bi mu sicer potekla ob koncu 1. dela, a smo po tem, ko je igralec dobil ponudbo s tujine, to naredili nekoliko prej. Kapetansko vlogo je prevzel Leon Šantelj, seveda pa bomo na to pozicijo pripeljali ustrezno zamenjavo."

Kot že rečeno, Rogaško naslednjo soboto, 6. februarja čaka najbližje gostovanje v sezoni. Slatinčani so se že uvrstili v ligo za prvaka, Podčetrtčani pa se za zadnje prosto meto še borijo s Šentjurjem.