Celotna novica

V četrtfinalu proti Podčetrtku

Šest ekip lige za prvaka ter dve najuspešnejši moštvi lige za obstanek bodo s četrtfinalom državnega prvenstva začele v torek, 4. maja. 

Košarkarji Rogaške, ki so Ligo za prvaka končali na odličnem 3. mestu, se bodo v četrtfinalu pomerili s Podčetrtkom, ki je Ligo za prvaka končal na 6. mestu. Ekipi igrata na dve zmagi, prva tekma bo že v torek, 4. maja, ob 19. uri v Športni dvorani Rogaška Slatina. Druga tekma četrtfinala v Podčetrtku bo v četrtek, 6. maja (20:30). Morebitna tretja tekma, znova v Rogaški Slatini, pa bo na sporedu 6. maja (18:30).

Damjan Novaković: "V klubu smo zelo zadovoljni s prvo in drugo fazo državnega prvenstva, kjer smo si dejansko zagotovili 3. mesto v Sloveniji in s tem tudi direktno uvrstitev v regionalno ligo. Sedaj se moramo posvetiti naslednji fazi, to je končnica. Vse kar smo naredili do sedaj moramo odmisliti. Res je, da smo si z dobrimi igrami zagotovili tudi prednost domačega igrišča, ki pa je v tej sezoni dosti manj pomembna, kot je bila do sedaj, saj vemo, da navijačev žal ni v dvoranah. Podčetrtek ima številne izkušene igralce, kar v končnici veliko pomeni. Po drugi strani imamo tudi mi svoje kvalitete, s katerimi bomo poizkušali izničiti prednosti Podčetrtka. Naš načrt je seveda uvrstitev v polfinale. Ne bo enostavno, potrebna bo maksimalna koncentracija tako v obrambi kot v napadu. Igrati moramo kolektivno in verjamem, da nam bo uspelo."
Leon Šantelj: "Med ekipama ni več nobenih skrivnosti. Točno vemo, od kod pretijo njihove največje nevarnosti. Na nasprotnika se dobro pripravljamo, če bomo igrali zbrano, ekipno in potrpežljivo, verjamem v naš uspeh. Ne sme nas zmesti zadnja zmaga nad njimi, ker to ni pravi pokazatelj njihove kakovosti. Čaka nas borba za vsako žogo in žalosti me, ker ne moremo računati na pomoč naših navijačev. Verjamem, da bi dvorana na teh tekmah pokala po šivih."