Celotna novica

V Domžalah prva zaključna žoga

Košarkarji Rogaške bodo imeli v nedeljo, 3. 2, v Domžalah priložnost, da se z zmago praktično že uvrstijo v Ligo Nova KBM za prvaka.

To bo že četrti medsebojni obračun Slatinčanov in Domžalčanov v letošnji sezoni. V ABA Ligi 2 sta si ekipi razdelili po eno zmago, prvo tekmo v državnem prvenstvu pa so 24. novembra z 91:78 dobili Helios Sunsi.

Damjan Novaković: "Tekma v Domžalah je pomembna za obe ekipi, saj si želimo čimprej zagotoviti uvrstitev med najboljših šest. Pričakujem, da bomo maksimalno motivirani, da bomo dali vse od sebe in verjamem, da smo sposobni priti do pomembne zmage na vročem igrišču v Domžalah."

V zadnjih dveh krogih rednega dela v Rogaški Slatini 10. 2. gostuje Krka, že dva dni kasneje pa naši košarkarji gostujejo še na Polzeli. Slatinčani imajo na lestvici pred Šentjurjem (2/0) in Zlatorogom dve zmagi prednosti (0/2), pred Šenčurjem, ki ima tekmo več, pa eno zmago in boljši medsebojni izkupiček (2/0). Ilirija je z le eno zmago brez vsakršnih možnosti za napredovanje v ligo za prvaka.

foto: Helios Suns