Celotna novica

V Laškem do zanesljive zmage

Rogaška je v Laškem prišla do četrte zmage v državnem prvenstvu (75:99). 

Na ligaški lestvici tako s Heliosom (s tekmo manj) deli 2. mesto za še neporaženo Primorsko (5/0).

Rogaška je odlično začela srečanje, že po dveh minutah je bilo 2:10. Laščani so se nekoliko približali, a sledil je nov odgovor gostov za visoko vodstvo s 10:27. Domači košarkarji so se do konca uvodne četrtine približali na 13 točk zaostanka (16:29).

Laščani so bolje začeli 2/4, po delnem izidu 12:2 je Rogaška vodila "le" še za 7. Damjan Novaković je v igro znova poslal nekaj članov prve peterke, kapetan Ferme pa je takoj zadel dve trojki za mirnejše nadaljevanje. Ferme, ki je po sijajni predstavi proti Novemu Pazarju (28+4+5) med tednom osvojil naziv MVP 6. kroga ABA Lige 2, je še naprej v odlični formi. Že v prvem polčasu, ki ga je Rogaška dobila z 52:31, je namreč dosegel 16 točk.

Po najvišjem vodstvu Rogaške na tekmi so Šlutej, Jereb in Kusovac na začetku drugega polčasa poskrbeli za serijo 15:0, po kateri so Slatinčani vodili le še za 8. Po osmih zaporednih točkah Lelića so gostje povedli s 63:49, pred zadnjo četrtino pa je bilo +19 in tekma je bila praktično odločena.

V zadnji četrtini se je razigral še Fon, ki je dosegel 10 zaporednih točk, v zaključku tekme pa je do svojih prvih (petih!) letošnjih prvoligaških točk prišel Nick Čevizović.

Dvojni dvojček Washingtona, 6 trojk Fermeta

Tony Washington je k zmagi proti Zlatorogu prispeval 13 točk in kar 14 skokov. Pri Rogaški je pet košarkarjev doseglo dvomestno število točk. Največ - 22 - jih je dosegel Ferme (met za tri: 6/8). 13 točk je dodal Fon, 12 Miličević, 10 Lelić.

Rogaška sredi prihodnjega tedna gostuje v Črni gori (Sutjeska), v soboto ob 20. uri pa bo v Športni dvorani Rogaška Slatina na sporedu lokalni derbi proti Podčetrtku.

foto: Rina Medjić