Celotna novica

V zaključku tekme zmanjkalo moči

Košarkarji Rogaške so na tekmi 1. kola ABA Lige 2 morali priznati premoč Sutjeski, ki je do zmage z 79:73 prišla po preobratu in seriji 19:4 ob koncu tekme.

Damjan Novaković je tudi tokrat na parket poslal le sedem svojih košarkarjev. Še vedno manjkata Šikanić (poškodba trebušne stene) in Sivka, ki okreva po operaciji kolena.

Slatinčani so odigrali odličen prvi polčas. V napadu sta bila razpoložena predvsem Armstrong (20 točk) in Vujačić (16), Primorac (14 + 6) pa je z osmo trojko Rogaške poskrbel za zanesljivo vodstvo ob polčasu (37:47).

Sutjeska se je že do začetka zadnje četrtine približala na le dve točki zaostanka, a je Rogaška osem minut pred koncem po seriji 7:0 znova povedla za 9 (60:69). Slatinčanom se je nato ustavilo v napadu, v obrambi pa je ogromno težav povzročal Tomašević, ki je tekmo končal pri kar 26-ih točkah. Sutjeska je do sploh prvega vodstva po začetku 2/4 prišla šele 49 sekund pred koncem tekme.

Slatinčani, ki so iz igre metali le s 37 % uspešnostjo, so v drugem polčasu zadeli le še eno trojko. Sutjeska je premoč pod obročem kronala s številnimi skoki v napadu in drugimi napadi. Črnogorci so iz rakete dosegli kar 34 točk, Rogaška na drugi strani le 22.

Naše košarkarje v četrtek ob 21. uri čaka še tekma 2. kola proti MZT-ju, ki bo v vlogi izrazitega favorita. Tudi to tekmo si boste lahko v živo ogledali na TV Arena Sport.

foto: Dragana Stjepanović/ABA Liga 2