Celotna novica

Velik preobrat za pomembno zmago

Slatinčani so v zadnjih 15-ih minutah proti Šenčurju nadoknadili 15 točk zaostanka in prišli do izredno pomembne zmage v boju za ligo za prvaka (85:81).

Domači košarkarji so delno zaradi utrujenosti, predvsem pa zaradi pomembnosti tekme, začeli nekoliko v krču. Šenčur je namreč neposredni konkurent za uvrstitev v ligo za prvaka, Slatinčani pa so bili po gostujoči zmagi zdaj boljši še na domačem parketu.

Damjan Novaković: "Na začetku se je poznalo, da je bila to tekma, ki smo jo enostavno morali zmagati. Mi smo imeli kar nekoliko zvezane roke, Šenčurju pa je na začetku uspevalo prav vse, zadeli so tudi nekaj metov v zadnji sekundi in preko roke. Vedeli smo, da Šenčur v zadnji četrtini včasih popusti, to smo izkoristili, in vztrajno, vztrajno, vztrajno pritiskali na žogo. Čestitke igralcem na vrhunski borbi. To je za nas druga zmaga v novem letu, v januarju pa nas čaka še 9 tekem."

Serija 19:2

Gorenjci so največ vodili za 15. V 24. minuti je bilo 57:42. Sledila je serija 19:2 za vodstvo Rogaške, ki so ga naši košarkarji brez večjih težav zadržali do konca.

V dresu Rogaške še naprej blesti Mirza Sarajlija, ki je tokrat dosegel 18 točk. Pri Rogaški je sicer kar šest košarkarjev doseglo dvomestno število točk, Rashunu Davisu pa je uspel nov dvojni dvojček. 12-im točkam je dodal še 12 asistenc!

Že v ponedeljek naše fante čaka prva četrtinalna tekma Pokala Spar. Ob 19. uri se bodo naši košarkarji v Športni dvorani Rogaška Slatina tudi pred kamerami Šport TV-ja pomerili s Petrol Olimpijo. Povratna tekma bo 14. januarja v Ljubljani.

Mirza Sarajlija: "To je bila res zanimiva, borbena tekma. Mi smo začeli v krču, a smo se z agresivno obrambo v zadnji četrtini le vrnili v igro. Zelo sem vesel te zmage. Potrebujemo nekaj zmag, da dvignemo našo samozavest. Mislim, da je to velika zmaga predvsem za nadaljevanje."