Celotna novica

Vujačić s sireno za zmago nad Krko

Še drugič zapored je na medsebojnem obračunu s Krko o zmagi odločal podaljšek. Tokrat so imeli več sreče košarkarji Rogaške (90:89).

Po slavju v Stožicah je zmagovalca še drugič zapored odločil Petar Vujačić.

Košarkarski klub Rogaška je že pred tekmo zapustil Malcolm Bernard, ki se seli v Belgijo.

Slatinčani so se fanatično borili, njihova vztrajnost in trud pa sta bila poplačana s srečno trojko Petra Vujačića sekundo pred iztekom podaljška. Favorizirana Krka je vodila večji del srečanja, največ sedem minut pred koncem, z 52:68. Varovanci Damjana Novakovića se niso predali niti po tem, ko je Krka v zadnjo minuto rednega dela vstopila s prednostjo devetih točk, 13 sekund pred koncem pa so Novomeščani vodili za 6. David Nichols, ki je na parketu preživel vseh 45 minut, je z devetimi zaporednimi točkami poskrbel za podaljšek (75:75).

Tudi v dodatnih petih minutah se je zdelo, da je zmagi bližje Krka. Comphor je štiri sekunde pred koncem zadel dva prosta meta za 87:89, a je imel po time-outu Novakovića zadnjo besedo znova Vujačić (14 točk).

In kaj je po tekmi povedal vnovični junak? "Težko je povedati kaj pametnega. Zelo smo si želeli te zmage, po odhodu Bernarda smo se še dodatno povezali. Pokazali smo pravi ekipni duh, igrali smo eden za drugega in bili na koncu tudi nagrajeni. To tekmo moramo čimprej pozabiti. Gremo tekmo po tekmo, želimo si tudi zmage nad Šenčurjem."

Dovolj zgovorna je tudi izjava trenerja Novakovića: "Ne vem koliko tekem sem odvodil do sedaj, a bilo jih je ogromno. Ne spomnim se, da bi kdaj do zmage prišel na takšen način. Čestitke igralcem na borbenosti, sploh če vemo, da smo ostali brez Bernarda."

Že omenjeni Nichols je dosegel kar 36 točk, 13 skokov in 4 asistence za index učinkovitosti 42! Znova se je izkazal Igrutinović, ki je 15-im točkam dodal 5 skokov in 7 asistenc.

Rogaško zdaj čakajo še dve domači tekmi in le predstavljamo si lahko, v kakšnem vzdušju bi po zmagah nad Olimpijo in Krko v soboto v Rogaški Slatini gostoval Šenčur.