Celotna novica

Washington z zvokom sirene za veliko zmago na Polzeli

Zmagovalca derbija na Polzeli je z zvokom sirene odločil Tony Washington (86:87).

Hopsom ni pomagalo niti 28 točk sijajnega Atanackovića, ki je še pet sekund pred koncem zadel trojko za vodstvo Hopsov s 86:85.

Po izenačenem začetku so gostje na krilih razpoloženega Washingtona (8 točk v 1/4) povedli s 13:18, a je Atanacković poskrbel za priključek in mini preobrat Hopsov že do izteka prve četrtine (19:18). Naveza Ferme-Dornik je poskrbela za prvih 16 točk Rogaške v 2/4 in vodstvo z 28:34. Po treh zaporednih zabijanjih Dornika je domači strateg Boštjan Kuhar reagiral z minuto odmora, po kateri so Hopsi naredili delni izid 12:0 in povedli s 40:34. Washington in Vujasinović sta poskrbela za izenačenje na 41, domačini pa so po trojki Copota na odmor odšli s prednostjo treh točk (44:41).

Pri domačih je še naprej blestel Atanacković, priključek s Hopsi pa je v 3/4 držal Daniel Vujasinović, ki je v tem delu tekme dosegel 13 od svojih 18-ih točk. Podelil je tudi 7 asistenc. Slatinčani so pred zadnjo četrtino vodli za točko (64:65).

Napeta končnica

Ko košu Fermeta za 66:70 je sledila nova serija Hopsov za vodstvo s 75:70, ki jo je z minuto odmora prekinil Damjan Novaković. Po njej so njegovi košarkarji dosegli devet zaporednih točk za novo vodstvo s 75:79. Po izenačenju na 81 je Rogaško v novo vodstvo s trojko popeljal Miličević (10 točk, 9 skokov), na drugi strani pa je za dve znižal Atanacković. Ferme (18 točk) je 10 sekund pred koncem zadel en prosti met za 83:85. Po "time-outu" domačega trenerja je za tri zadel (kdo drug kot) Atanacković, zmagovalca pa je po novi minuti odmora Damjana Novakovića s svojo 20. točko s sireno odločil Tony Washington!

Damjan Novaković: "Hopsi so bili hendikepirani neigranjem Čebularja in Dragana. Po drugi strani so bili v prednosti, ker ne igrajo tako pogosto kot mi in zaradi tega so imeli tudi več energije. To zmago, ki nas je nekoliko približala ligi za prvaka, smo dosegli tudi z nekaj sreče. Nismo briljirali, nismo igrali tako kot znamo, a zmaga je tisto kar šteje!"

Rogaško po treh zaporednih zmagah v prihodnjem tednu čakata dve domači tekmi. V sredo v goste prihajajo Sparsi iz Sarajeva, v soboto pa še domžalski Helios.