Celotna novica

Z ekipno igro do zmage v Šentjurju

Košarkarji Rogaške so na uvodu državnega prvenstva po odličnem drugem polčasu zasluženo slavili v Šentjurju (77:80). To je že sedma zaporedna zmaga Rogaške na lokalnih derbijih!

Z obračunom v Šentjurju so Slatinčani začeli z osmo sezono v najvišjem rangu slovenskega državnega prvenstva. Še šesto sezono zapovrstjo bo na klopi članske ekipe sedel Damjan Novaković.

Prvi polčas je z nekaj nervoze na obeh straneh postregel s precej izenačeno igro. Kapetan Vašl (16 točk) je z dvema trojkama Rogaško tik pred odhodom na odmor pripeljal do izenačenja na 37. V drugem polčasu pa so gostje, ki so se ob sijajni podpori svojih navijačev v Šentjurju počutili skoraj kot doma, s sijajno ekipno igro vodili tudi že za 15.

Damjan Novaković: "V Šentjurju smo dosegli pomembno zmago. V 3/4 smo naredili občutnejšo prednost, ki je nismo znali držati do konca, a kljub temu naša zmaga ni bila ogrožena. Veseli me, da smo prišli do zmage kljub izjemno slabemu metu za tri. Zahvalil bi se številnim Slatinčanom, ki so nas prišli podpirat na gostovanje."

Pri Rogaški je kar šest košarkarjev doseglo dvomestno število točk. Najbolj razpoložen je bil znova Davis, ki je 17. točkam dodal še 5 skokov in 7 asistenc! Odlično tekma je tudi za navezo Tomić-Šantelj, Bilić pa je 10. točkam dodal še 8 skokov.

Na preostalih tekmah 1. kroga Lige Nova KBM je Krka že v četrtek nadigrala Petrol Olimpijo. Preostale tekme so bile na sporedu v soboto. Helios je bil doma boljši od Ilirije, Primorska je v Kopru premagala Šenčur GGD, Laščani pa so se po preobratu na Polzeli veselili zmage po podaljšku.

V prihodnjem tednu naše košarkarje čakata dve tomači tekmi! V sredo v 4. krogu ABA Lige 2 v goste prihaja Vršac, v soboto pa še v tej sezoni neporažena Sixt Primorska. Vabljeni na tribune Športne dvorane Rogaška Slatina.

foto: KK Šentjur/Zlatko Drovenik