Celotna novica

Za konec tesen poraz proti vodilni Primorski

Košarkarji Rogaške so drugo sezono v ABA Ligi 2 končali s porazom proti prvouvrščeni Sixt Primorski (85:80).

Varovanci Damjana Novakovića so silovito začeli in povedli s 15:6, a Primorci so hitro odgovorili s serijo 18:2. Koprčani so prvo četrtino dobili s 27:20, po dveh trojkah Rashuna Davisa na uvodu 2/4 pa so naši košarkarji znova ujeli priključek. Davis je že v prvih 13-ih minutah dosegel 17 od svojih 19-ih točk! Domačini so se do odmora znova nekoliko oddaljili in si pred nadaljevanjem priigrali šest točk prednosti.

Slatinčani so se v 3/4 znova povsem približali. Po trojki Marka Pajića so povedli s 55:54, pred odločilno zadnjo četrtino pa so gostje zaostajali le za točko.

Kosi in Ferme sta na začetku zadnje četrtine Primorski znova zagotovila nekoliko varnejšo prednost, Damjan Novaković pa je pri rezultatu 63:57 reagiral z minuto odmora. Košarkarji Rogaške so odlično reagirali, Luka Božak je z zadetima prostima metoma Rogaško šest minut pred koncem popeljal v vodstvo s 64:63.

Damjan Novaković: "Odigrali smo zelo solidno tekmo, ki je minila v revialnem tonu, saj v nobeni izmed ekip nosilci igre niso igrali tako kot sicer. Sixt Primorska je bila tokrat nekoliko slabša pri metu za tri točke. Mi smo imeli na koncu priložnost, da izsilimo podaljšek, a Kosičev met ni zadel cilja. Čestitke Primorcem za zmago, v končnici Lige ABA 2 jim želim obilo sreče."

V napeti končnici so bili bolj zbrani domači košarkarji, ki so s serijo zadetih prostih metov prišli do 20. zmage v sezoni. Redni del sezone so tako končali z le dvema porazoma.

Ekipi se bosta znova pomerili že v soboto, ko bo v Rogaški Slatini na sporedu tekma 3. kroga Lige Nova KBM za prvaka.

foto: Žiga Mikeli