Celotna novica

Za uvod v sezono zmaga v Sarajevu

Slatinčani so v 1. krogu ABA Lige 2 premagali lanskoletnega polfinalista - OKK Spars (57:72)!

Gostje so vodili vseh 40 minut, največ za 21 točk, domačinom pa je v zadnjih minutah uspelo nekoliko ublažiti poraz.

Varovanci Damjana Novakovića so bolje začeli in hitro povedli s 17:8. Domačini so se na začetku 2/4 približali na 17:15, a Rogaška je vajeti igre hitro znova prevzela v svoje roke. Sredi 2/4 so Slatinčani prišli do prve dvomestne prednosti (19:31), ob polčasu je bilo 25:34. Po delnem izidu 11:0 je Rogaška povedla z 52:35.

Damjan Novaković je že v 1/4 na parket poslal 9 košarkarjev, ob koncu tekme je priložnost dobil tudi Luka Božak. Med strelce se je vpisalo vseh 10 košarkarjev!

Rogaško je do zmage s kapetansko predstavo vodil Tadej Ferme. V 29-ih minutah je dosegel 21 točk (trojke 5/7), temu pa dodal še 2 skoka, 4 asistence in 3 ukradene žoge. Lelić je k zmagi prispeval 16 točk, dvoštevilčen je bil še Ivan Miličević (11).

Sparsi so lansko sezono končali na 2. mestu, v pripravljalnem obdobju pa premagali Sutjesko in Krko, kar visoki gostujoči zmagi daje še dodaten pomen.

Damjan Novaković: "Čestitam igralcem na zmagi! Izpolnili smo plan, ki smo si ga zadali pred tekmo. Sparsem nismo dovolili lahke koše iz protinapadov in ofenzivnega skoka. Igrali smo dobro obrambo in precej pametno v napadu. Morda smo le v zadnjih treh minutah izgubili preveč žog. Vesel sem te zmage, a smo šele na začetku."

Košarkarji Rogaške so v 1. krogu državnega prvenstva prosti, zato jih prva domači tekmi čakata "šele" v naslednjem tednu. V sredo, 9. oktobra v 2. krogu ABA Lige 2 v Rogaški Slatini gostuje HKK Široki, v soboto, 12. oktobra pa še Hopsi iz Polzele. Obe tekmi se bosta začeli ob 19. uri.

foto: Merjem Bebic