Celotna novica

Za uvod zmaga nad Triglavom

Naši košarkarji so novo sezono državnega prvenstva začeli s prepričljivo zmago nad Triglavom (68:53).

Tribune Športne dvorane Rogaška Slatina so gledalce spet (lahko) sprejele po natančno 348-ih dneh.

Rogaška je slavila predvsem po zaslugi odlične prve četrtine. Domači košarkarji so uvodnih deset minut dobili kar z 29:10, razlika pa je sredi 2/4 narasla že na + 27 (41:14).

Slatinčanom se je nato ustavilo v napadu, uigranost pričakovano še ni na želenem nivoju. Kljub temu prva zmaga v novi sezoni nikoli ni bila ogrožena. Gorenjci so se nekajkrat sicer približali na 15 točk zaostanka, a za preobrat niso imeli pravih možnosti.

Pri oslabljeni Rogaški (poškodovana sta Šikanić in Sivka) sta bila najbolj razpoložena Vujačić (20) in Armstrong (17), pri gostih pa Dejan Milašinović (14).

Damjan Novaković kljub zmagi ni bil preveč zadovoljen: "Na tej nismo pokazali ničesar, kar bi nam dalo nekega optimizma. Po solidnem prvem polčasu smo proti realno morda celo najslabši ekipi v ligi izgubili drugi polčas. Nismo kompletni, za nami še ni dovolj treningov in trenutno sem precej zaskrbljen. Ta ekipa bo potrebovala še kar nekaj časa."

Rogaško že v 2. kolu Lige Nova KBM čaka precej težja preizkušnja. V petek, 8. oktobra, bo na sporedu lokalni derbi proti Podčetrtku.